Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Odprtje razstave 'MARFLAKOVA ŠOLA SLIKANJA 2015'

V okviru programa TVU 2015 v občinah Mežiške doline je v četrtek, 21. maja 2015, v razstavnem prostoru Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah potekalo odprtje razstave 'Marflakova šola slikanja 2015'.

 

Razstavljajo članice študijske skupine »Likovno ustvarjanje I.« ter »Likovno ustvarjanje II.« pri Andragoškem društvu Koroške - Univerzi za 3. življenjsko obdobje, pod mentorstvom priznanega Koroškega akademskega slikarja Štefana Marflaka.

 

Prvo skupino že trinajsto leto zapored, drugo pa sedmo leto druži ustvarjalna želja po likovnem izražanju. Poimenski sestav skupin se je po prvih letih skupnega učenja in druženja nekoliko spreminjal, a del članic je še zmeraj »prvotnih«, v zadnjih letih pa sta se skupini ustalili. V obeh skupinah skupaj ustvarja dvajset »navdušenih likovnic«, skoraj vse imajo status upokojenke in prihajajo iz občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Dravograd in Slovenj Gradec.

 

Razstavo v razstavišču knjižnice je slovesno odprl podžupan občine Ravne na Koroškem, Aljaž Vrhovnik.

 

V kulturnem programu sta Maja Ocepek z gongi in Irena Cimerman »pričarali« prepletanje - sozvočje zvoka, slike in poezije.

 

Prireditev je povezovala Irena Cimerman, članica študijske skupine.

 

Razstava je odprta do 5. junija 2015. Vabljeni k ogledu!

Oglejte si tudi