Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Odprti turnir za otroke v badmintonu v Tednu športa na Ravnah na Koroškem

Med najmlajšimi U-11 je zmagala Tija Razgoršek, med U-13 Nuša Germadnik Jelen in Noa Laznik ter Neža Kasnik in Luka Primik med U-15.
Da postaja badminton vse popularnejši šport med mladimi na Koroškem, se je pokazalo tudi včeraj, na  turnirju za otroke na Ravnah na Koroškem, ko je telovadnica s štirimi igrišči postala že skoraj pretesna za vse udeležence turnirja. V  okviru prireditev Tedna športa 2015, ki so potekale v spomin na dolgoletnega športnega delavca Jožeta Šaterja, je bil v organizaciji BK Karizma organiziran turnir za otroke v starostnih kategorijah U-11, U-13 in U-15 v posamični konkurenci. V telovadnici OŠ Koroški jeklarji se je ob koncu letošnje sezone zbralo 28 mladih igralk in igralcev badmintona, večina iz skupine interesne dejavnosti za badminton na omenjeni šoli, ki jo vodi športna pedagoginja Cvetka Praznik, nekaj igralk in igralcev tudi iz Črne na Koroškem ter eden iz Dravograda. V pestri zasedbi nadebudnih mladih badmintonistk in badmintonistov smo lahko videli ob prisotnosti nekaterih staršev prav zanimive dvoboje, kjer so se nekatere tekme končale šele po podaljšanih igrah.

V najmlajši kategoriji U-11 so nastopila sama dekleta in sicer prijavljenih je bilo osem igralk. Najboljša je bila Tija Razgoršek, ki je v finalu z 2:1 premagala Zalo Lauko po dramatičnem razpletu  v tretjem nizu le za dve točki (11:4; 8:11; 11:9). V tekmi za tretjo mesto sta se pomerili dve Nini, tretje mesto je na koncu osvojila Nina Razgoršek pred Nino Letonja, prav tako je v tej tekmi zmagovalko določil šele tretji niz. Vse omenjene igralke so učenke OŠ Koroški jeklarji.

V najštevilčnejši kategoriji U-13, je v konkurenci deklet nastopilo kar deset igralk. Zmagala je Nuša Germadnik Jelen iz Črne pred Nežo Kamnik iz OŠ Koroški jeklarji z izidom 2:1 (7:11; 15:13; 11:7). Po prvem nizu je bolje kazalo Neži, vendar je po maratonskem drugem nizu Nuša spreobrnila srečanje v svoj prid in v tretjem nizu kar nekoliko presenetljivo, a zasluženo odnesla zmago v olimpijsko Črno na Koroškem. Tretja je bila Maja Kresnik, ki je premagala Erono Shala z 2:0, obe sta učenki OŠ Koroški jeklarji. Med fanti U-13 so bili le trije tekmovalci, a vendar so bile njihove tekme  izredno zanimive in kvalitetne. Na koncu teh bojev je bil najboljši Noa Laznik iz Dravograda, ki je v finalu z 2:0 ( 16:14; 15:7) premagal Tomaža Uršnika iz OŠ Koroški jeklarji v zelo zanimivi in dinamični tekmi. Tretje mesto je osvojil Svit Krumpačnik iz Črne, ki je proti obema pred njim uvrščenima prikazal všečno in dobro igro. Pravo dramo sta Svit in Tomaž uprizorila v medsebojnem dvoboju, ko je slednji slavil z 1:2, a vsi nizi so bili zelo zelo tesni (12:10; 9:11; 10:12).

V konkurenci U-15  je skupno nastopilo sedem igralcev in igralk. Med dekleti je zmagala Neža Kasnik pred Mašo Klarič, ki jo je v odločilnem boju premagala z 2:1, tretja je bila Laura Viderman in četrta Valerija Adam, vse so učenke OŠ Koroški jeklarji. Med fanti je bil najboljši Luka Primik iz BK Karizma, drugo mesto je osvojil Tilen Keber iz Črne, njun dvoboj se je končal z 2:0, na tretjem mestu je končal Nejc Kotnik iz OŠ Koroški jeklarji.

Vsi udeleženci turnirja so prejeli praktične nagrade in priznanja za udeležbo, predvsem so pa vsi bogatejši za eno lepo tekmovalno izkušnjo, saj je mnogim to predstavljal sploh prvi nastop na turnirjih. Napredek v njihovi igri je viden in mnogi med njimi so se izkazali še z premišljeno in taktično igro, kar je pa že pokazatelj, da so osvojili osnove te atraktivne igre, ki jo samo na Kitajskem igra okoli 100 milijonov ljudi!!! Korošcev v badmintonu je seveda zaenkrat še bistveno manj, a v prihodnosti se bo ta številka med mladimi zagotovo še povečala glede na samo zanimanje badmintona na Koroškem. Organizacijsko so turnir izvedli člani BK Karizma, ki so bili tudi sodniki, hkrati v pomoč igralkam in igralcem, tako da je tekmovanje potekalo tekoče in po pravilih.

 

 

Rezultati:

U-11 dekleta ( osem igralk):

  1. Tija Razgoršek – OŠ Koroški jeklarji
  2. Zala Lauko –OŠ Koroški jeklarji
  3. Nina Razgoršek –OŠ Koroški jeklarji
  4. Nina Letonja – OŠ Koroški jeklarji

 

U-13 dekleta (deset igralk):

  1. Nuša Germadnik Jelen – Črna
  2. Neža Kamnik –OŠ Koroški jeklarji
  3. Maja Kresnik – OŠ Koroški jeklarji
  4. Erona Shala – OŠ Koroški jeklarji

 

U-13 fantje (trije igralci):

  1. Noa Laznik  -Dravograd
  2. Tomaž Uršnik – OŠ Koroški jeklarji
  3. Svit Krumpačnik – Črna

 

U-15 dekleta (štiri igralke):

  1. Neža Kasnik  -OŠ Koroški jeklarji
  2. Maša Klarič  - OŠ Koroški jeklarji
  3. Laura Viderman – OŠ Koroški jeklarji
  4. Valerija Adam – OŠ Koroški jeklarji

 

U-15 fantje (trije igralci):

  1. Luka Primik –BK Karizma
  2. Tilen Keber – Črna
  3. Nejc Kotnik – OŠ Koroški jeklarji

 

Poročilo pripravil:

Bojan Breznik

BK Karizma

Oglejte si tudi