Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Odbojkarji Fužinarja ta vikend zelo uspešni

Ekipe OK Fužinar Sij Metala Ravne so bile ta vikend zelo uspešne. Na parketih so bile ekipe male odbojke, obe članski ekipi, v nedeljo pa še kadeti. 

 

V sredo, 8. februarja 2017 so člani prve ekipe nastopili na povratni tekmi 1/4 finala Pokala Slovenije. Zaradi poškodbe niso mogli računati na zadnjo okrepitev Dojčilovića, ki ima težave z ramenom. Kljub temu se igralci niso predajali, a Calcit je bil boljši tudi v drugo.

 

Aktiven vikend pa so pričeli igralci male odbojke, ki so nastopili v Braslovčah. V prvi tekmi so premagali Fram z 2:0, zato so se v naslednji tekmi pomerili z domačimi, ekipo Braslovč. V tekmi za prvo mesto na turnirju so naši mladi igralci bili premalo zbrani in so storili preveč napak. Zato so z 2:1 zmagali domačini, ekipo Fužinarja je čakala tekma za drugo mesto proti Radencem, slednjo pa so dobili z 2:1. S tem so si priigrali uvrstitev med najboljših 16 ekip, le še en uspešen nastop pa jih loči do želenega polfinala državnega prvenstva. Ekipi čestitamo in jim želimo uspeha tudi v zaključnem delu sezone.

 

Sledili sta tekmi obeh ekip v članskih ligah. Druga ekipa je gostovala v Mislinji in izgubila s 3:0. Trener Jež zaradi poškodbe ni mogel računati na prvega libera Goloba. Ranc in Lesnik pa sta nastopila na tekmi 1. DOL, bolan pa je bil Gradišnik, tako da je na tekmi nastopilo le 9 igralcev. Kljub temu so v začetkih nizov igrali enakovredno z nasprotniki, nato pa popustili na sprejemu in v napadu, zato na kaj več niso mogli računati. Za Fužinar II so nastopili: Mori 9, Tisovnik 3, Adam 3, Maklin J. 3, Slemenik 2, Maklin R. 2, Primik, Ramšak, Naveršnik.

Naslednja tekma jih čaka že to sredo ob 18.30 na Ravnah, ko gostujejo Hoče II. Vabljeni!

 

Po tretje ligaški tekmi je sledila 1. DOL, prva ekipa je gostovala v Hočah. Četrto uvrščena ekipa 1. DOL je tekmo začela v standardni postavi, za Fužinar pa tudi tokrat zaradi poškodbe ni igral Dojčilović. Kljub temu so bili igralci Fužinarja bolj željni zmage, saj so nujno potrebovali prvenstvene točke. V prvem nizu je bila celotna začetna postava zelo razigrana, zbrani pa so bili do konca niza in ga osvojili s 25:21. Koncentracija je v drugem nizu nekoliko popustila, saj so bili slabši na sprejemu in posledično v napadu. Po izenačenju domačih na 1:1, pa je Fužinarju igra stekla. V tretjem nizu so bili odlični v napadu s 63 % realizacijo, za četrti niz pa pravzaprav ni besed, saj so dosegli kar 18 točk z napadom (90% uspešnost). V zadnjih dveh nizih so igralci Fužinarja dosegli tudi 5 točk z blokom, odlično pa so tudi servirali. Zmaga v Hočah je bila prigarana, vsekakor pa zelo pomembna za nadaljevanje sezone v zeleni skupini. Za Fužinar so nastopili: Stravnik 13 točk, Jež M. 2, Lednik 1, Šavc, Ranc, Tomaž 22, Jež J. 9, Rakić 10, Valentan 10, Libnik, Lesnik, Dojčilović. Omeniti velja še, da je trener Veličković na tekmi prišel do prve zmage na klopi Fužinarja, seveda pa mu jih do konca sezone želimo čim več.

 

V nedeljo so v Mislinji nastopili še kadeti, kjer je bil odigran tretji krog A lige. V prvi tekmi so igralci OK Fužinar premagali domačo ekipo z 2:1, nato pa izgubili proti vodilni ekipi A lige Šempetru z 2:0. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Mori 19 točk, Adam 11, Slemenik 8, Gradišnik 5, Ramšak 4, Naveršnik 3, Ramšak mlajši 2, Primik, Belaj, Hribernik, Merkač, Tominc. Trenutno zasedajo 4. mesto v A ligi, ki prinaša polfinale. Cilj pa je, da ligo zaključijo na drugem mestu, ki vsaj na papirju prinaša lažjo skupino v polfinalu.

 

Do konca so še trije turnirji, naslednja dva bosta odigrana na Ravnah 12. in 19.3.2017 s pričetkom ob 10.uri. Vabljeni.

Oglejte si tudi