Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Odbojkarji Fužinarja slavili

Odbojkarji OK Fužinar Metal Ravne so zmagali še četrtič zapored, tokrat v domači dvorani na Ravnah na Koroškem proti SIP Šempetru s 3 : 1. Razlog za še večje slavje pa jim je pripravila tudi Krka, saj je premagala Žirovnico, sobotni razplet pa je odločil, da direktno iz lige izpade Žirovnica, dodatne kvalifikacije pa čakajo OK Fužinar.

Glede na potek sezone so domači odbojkarji strnili vrste in v najpomembnejšem delu sezone zaigrali tako kot znajo. Nanizali so štiri zaporedne zmage, s čimer so si povsem zasluženo priigrali kvalifikacije z drugouvrščeno ekipo druge lige. Tako bodo lahko na zadnji tekmi zelene skupine priložnost dobili mlajši igralci, saj ima Fužinar štiri točke prednosti na lestvici pred sobotnim nasprotnikom, Žirovnico.

Tekma proti Šempetru se je za odbojkarje Fužinarja začela odlično, saj so suvereno dobili prvi niz. Zgodba se je v drugem ponovila, le da so proti koncu seta ravenski igralci zaigrali manj zbrano. V tretjem nizu je Fužinar igral slabo, zato so do zmanjšanja zaostanka v nizih prišli gostje. Četrti niz je bil zelo izenačen, Fužinarju pa je uspelo streti odpor gostov šele v končnici, ko so slavili s 25 : 23. Pri gostih sta bila najboljša Ravenčan Jan Pokeršnik in David Kumer.

Za Fužinar so nastopili Samo Stravnik, Mitja Jež, Nace Lednik, Peter Šavc, David Ranc, Miha Borko, Matej Tomaž, Jure Jež, Rok Maklin, Denis Valentan, Blaž Libnik in Luka Tisovnik Enci pod vodstvom trenerja Slobodana Nikolića.

Zadnja tekma zelene skupine bo za Fužinar le še formalnost, saj na lestvici ne more več priti do sprememb. V soboto ob 19.30 bodo nastopili v Žirovnici.

V soboto pa so nastopili tudi igralci mini odbojke. Žal so se po srčni borbi poslovili od tekmovanj, saj sta bili ekipi Frama in Salonita na turnirju na Ravnah boljši. 

Oglejte si tudi