Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Odbojkarji fužinarja do novih zmag

Odbojkarji prve in druge ekipe Fužinar Sij Metal so ta vikend nastopili v gosteh. Druga ekipa je zmagala z rezultatom 3:0 v Ljubljani. Do izredno pomembne zmage pa je prišla tudi prva ekipa. V Murski Soboti so odigrali štiri izjemno izenačene nize, na koncu pa odnesli tri točke z zmago s 3:1.

 

Druga ekipa je nastopila v Ljubljani. Odigrali so tekmo 17. kroga 3. DOL vzhod proti ekipi Ljubljana Volley II. V prvem nizu so predvsem zaradi številnih lastnih napak nasprotnika držali v igri. A kljub temu so bili v kritičnih trenutkih dovolj zbrani, da so si priigrali zmago v prvem nizu s 25:23. V drugem so odigrali zelo dobro, s samo 3 neizsiljenimi napakami in dobro blok obrambo so domačo ekipo pustili na 15. točki. Toda po vodstvu z rezultatom 2:0 so se nekoliko opustili, kar je domača ekipa izkoristila. V drugem delu niza so ponovno stvari postavili na svoje mesto, dobili zadnji del igre z rezultatom 25:18 in slavili brez izgubljenega niza. Pod vodstvom trenerja Ježa, ki je takoj po tekmi odpotoval na tekmo 1. DOL v Mursko Soboto, so za drugo ekipo nastopili: Tisovnik Enci 13 točk, Mori 10, Maklin J. 9, Ranc 7, Maklin R. 6, Gradišnik 4, Primik, Golob, Ramšak, Slemenik, Naveršnik. Naslednja tekma jih čaka v soboto, 3. marca 2017 v domači dvorani, Na Ravne prihaja ekipa Črnuče ACH III, tekma pa bo odigrana, ob 15:00.

 

Prva ekipa Fužinarja pa je odigrala 3. krog zelene skupine 1. DOL v gosteh proti Panviti Pomgrad. V prvem nizu so odbojkarji Fužinarja hitro prevzeli pobudo in vodili do rezultata 24:22. Z odličnimi skok servisi so domači igralci prišli do izenačenega rezultata in šele v končnici prišli do vodstva z rezultatom 1:0. Zapravljen niz je odbojkarje Fužinarja še dodatni motiviral in napake niso več ponovili. V drugem nizu je sicer že kazalo, da bodo domači strli Fužinar, a so slednji po dobrih akcijah na mreži in z dobrimi servisi vrnili domačim, ter rezultat izenačili. Tudi tokrat so prvi do set žoge prišli igralci Fužinarja in izkoristili že prvo, s tem pa prišli do izenačenja na 1:1. V nadaljevanje je pobudo prevzel Fužinar in vodil skozi celoten set z varno prednostjo. A tudi tokrat so na set žogo Fužinarja domači z odličnimi skok servisi prišli do znižanja rezultata, vendar ravno v pravem trenutku so igralci Fužinarja uspeli doseči točko in zmagali z rezultatom 25:23, kar je pomenilo vodstvo z 2:1. V četrtem nizu je bolje začel Fužinar, Pomgrad je rezultat hitro izenačil in povedel za dve točki, tako da je tudi tokrat o zmagovalcu odločala napeta končnica. Nepopustljivost igralcev Fužinarja in izjemna borbenost pa sta bili zaslužni, da so tudi v četrtem nizu igralci Fužinarja prišli do zmage s 26:24. Po zmagi je sledilo veliko veselje igralcev in trenerja ekipe Fužinar, saj so si priigrali izjemno pomembne tri točke! Pod vodstvom trenerja Veličkovića so nastopili: Stravnik 9, Jež M. 6, Lednik, Šavc, Tomaž, Jež J. 14, Levar, Valentan 12, Rakić 12, Libnik, Dojčilović 24.

 

Za OK Fužinar je to že četrta zaporedna zmaga, naslednja tekma pa jih čaka že v sredo, 1. marca 2017, ko na Ravnah gostuje Krka. Tekma bo ob 19. uri, zato vabljeni!

Oglejte si tudi