Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Novo izposojevališče na Strojni

V četrtek, 25. maja 2017, je Koroška osrednja knjižnica v Vaškem centru Strojna (bivša šola) odprla novo izposojevališče. Na željo prebivalcev Strojne je v za knjižnico urejenem in opremljenem prostoru na voljo okoli 1.000 knjig iz premične zbirke Koroške osrednje knjižnice. Ponudbo knjig bomo dopolnjevali in po potrebi 1-2 krat na leto zamenjali. Odrasli bralci lahko posežejo po raznovrstnih romanih, nekaj pa je tudi poljudnih knjig. Otroci se bodo razveselili slikanic in kartonk. Zanje je na voljo tudi nekaj igralnih in didaktičnih pripomočkov. Prav gotovo pa bodo radi prihajali na pravljične ure in ustvarjalne delavnice. Prve, ki je bila že kar ob samem odprtju knjižnice, se je udeležilo 12 otrok.

Z odprtjem izposojevališča na Strojni, je Koroška osrednja knjižnica ob podpori župana dr. Tomaža Rožena, Občine Ravne na Koroškem in Vaške skupnosti Strojna prebivalcem najvišje ležeče vasi v občini odprla možnost za lažji dostop do knjižničnega gradiva, saj zaradi oddaljenosti od mesta tega do sedaj ni bilo. Tako smo poskrbeli za  popestritev njihovega vsakdana. Sicer pa je to izposojevališče ob krajevni knjižnici v Kotljah in izposojevališču v Strojnski Reki že tretja organizacijska enota Koroške osrednje knjižnice v občini Ravne na Koroškem.

Na odprtju sta po pozdravnem govoru predstavnice vaške skupnosti Darje Krevzelj prisotne nagovorila  še direktorica knjižnice mag. Irena Oder in župan dr. Tomaž Rožen. V programu pa so sodelovali Primož Suhodolčan, Jelka Sedar s kmetije Ajnžik in Jože Prednik.

Vaščanom Strojne želimo veliko užitkov pri prebiranju knjig!

 

Oglejte si tudi