Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Neuspešen vikend odbojkarjev

Tudi tokrat so bile ekipe OK Fužinar Sij Metala Ravne zelo aktivne. V petek so v 1. DOL v Novem mestu nastopili člani, mini odbojka je v soboto dopoldan nastopila v Mežici, druga ekipa popoldne v domači dvorani. V nedeljo, 4. decembra pa so nastopili še starejši dečki v Šempetru.

Po porazu proti ACH Volleyu doma je prva ekipa nadaljevala s prvenstvom, saj je že v petek, 2. decembra nastopila proti Krki, ki je prijetno presenečenje letošnjega prvenstva. V dvorani Marof se članska ekipa ni najbolje znašla, saj je že v uvodu prvega niza domača ekipa prišla do višje prednosti. Z dobrim servisom in zelo učinkovitim napadom so ekspresno povedli z 1:0. V drugem nizu je bila igra nekoliko bolj izenačena, a v končnici so bolj zbrano odigrali domači in povišali prednost v nizih na 2:0. V tretjem pa so gledalci spremljali napet obračun, saj se nobena ekipa ni mogla odlepiti in si priigrati višje prednosti. Domači so nato z dobrim blokom in obrambo zaustavili napade OK Fužinar Metal in niz dobili z rezultatom 23:21, kar je pomenilo domačo zmago Krke s 3:0. Za Krko sta bila najbolj učinkovita Drobnič s 14 in Turk s 13 točkami. Za OK Fužinar pa so nastopili: Stravnik 3, Jež M. 1, Lednik, Šavc, Ranc, Tomaž 7, Jež J. 6, Mori, Levar, Valentan 3, Rakić 7, Libnik. Odbojkarje Fužinarja že naslednji teden čaka tekma s Šempetrom, ko bi se v primeru zmage in treh točk uspeli na lestvici približati Panviti in Salonitu, rešili pa bi se tudi zadnjega mesta. V tem tednu lahko pričakujemo tudi kadrovske spremembe v prvi ekipi, saj klub pospešeno išče igralske okrepitve. Več bo objavljeno na spletni strani.

V soboto, 3. decembra sta na parket stopili ekipi mini odbojke in druge ekipe. Prvi so na prvem turnirju sezone v Mežici osvojili tretje mesto, prvenstvo pa bodo v nadaljevali v repasažu, kjer se bodo poskušali uvrstiti na zaključne boje. V prvi tekmi so izgubili z 2:1 proti Šempetru, nato pa še z Braslovčami s 3:0. V zadnji tekmi pa so premagali sosede iz Mežice z 2:1. Našim najmlajšim čestitamo za borbene predstave in športno obnašanje na igrišču, seveda pa jim želimo tudi čim več zmag na naslednjih turnirjih.

Druga ekipa Fužinar Sij Metala bi morala svojo tekmo odigrati že v petek v Mariboru, ampak zaradi odsotnosti trenerje Ježa sta se ekipi dogovorili za zamenjavo domačina. Tako so tekmo 9. kroga 3. DOL vzhod igralci Fužinarja odigrali na domačem parketu. V prvih dveh nizih so bolje odigrali gostujoči odbojkarji in povedli z 2:0. Domači se niso dali in v napetem tretjem nizu slavili z 28:26, ter znižali zaostanek. V četrtem so prepričljivo izenačili na 2:2. A dobre igre iz 4. niza niso uspeli prenesti v peti niz, gostje so se na koncu veselili zmage s 3:2. Kljub temu je za mladimi odbojkarji Fužinarja spet tekma, kjer so prišli do prvenstvenih točk. Za Fužinar II so nastopili: Ranc 19 točk, Tisovnik 13, Maklin J. 10, Maklin R. 9, Mori 8, Lesnik 7, Slemenik 2, Adam 1, Naveršnik, Ramšak, Šumnik, libera Golob in Primik.

V naslednjih dveh krogih bo ekipa ponovno nastopila doma, obakrat ob 16. Uri v Športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca. V soboto proti Šempetru II, nato pa proti Slovenski Bistrici.

V nedeljo pa so na parket dvorane v Šempetru stopili starejši dečki. V tretjem krogu kvalifikacij za A ligo so v izjemno izenačeni skupini potegnili kratko, saj so ostali brez nastopov med najboljšimi 12 ekipami. V primeru dveh zmag bi se Fužinar veselil preboja v A ligo, a so obe tekmi tesno izgubili z 2:1. V prvi tekmi so nastopili proti Hočam. Po zaostanku z 1:0 so zaigrali izjemno, saj so hitro izenačili na 1:1. V tretjem nizu si hitro prišli do vodstva z 8:2, po tem pa so se ustrašili zmage popustili in zmago prepustili gostom, ki so niz zmagali s 15:12. V drugi tekmi dneva pa so se pomerili se z ekipo SIP Šempetra. Po dobri igri v prvem nizu so hitro povedli z 1:0, a dobre igre niso uspeli ponoviti v drugem nizu. Zato je o zmagi ponovno odločal tretji niz. Domači z zelo dobrim servisom Fužinarjevim dečkom niso pustili, da bi prišli do svoje igre, tako da so tudi v drugi tekmi morali čestitati nasprotniku za zmago. Za dečke so nastopili: Glinšek 24, Hovnik Rožen 11, Merkač 11, Hribernik 7, Ramšak 3, Tominc 3, Ranc 1, Vertačnik 1, Belaj 1, Koren, Špenger. Kljub temu sezona za dečke gre naprej, kljub nastopanju v B ligi so najboljši dečki že priključeni kadetom, ki bodo tudi letos kandidati za najvišje uvrstitve v državnem prvenstvu.

 

Oglejte si tudi