Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Naj javno stranišče v letu 2016

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu. V ta namen Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen že  od leta 2009 izvaja akcijo Naj javno stranišče.

Akcija je namenjena osveščanju javnosti o pomenu in urejenosti stranišč in kot informacija članom ter nečlanom društva, kje v obiskanih občinah in bencinskih črpalkah ob avtocestah v Sloveniji imajo možnost dostopa do stranišča.

Letošnje leto je društvo že osmič zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče.

V okviru akcije je društvo izdelalo Bilten z vsemi podatki o ocenjenih javnih straniščih in na spletni strani www.najjavnostranisce.kvcb.si  dopolnilo zemljevid – označili so vsa ocenjena javna stranišča v letu 2016. V uporabo bodo dali tudi mobilno aplikacijo »Najbližji WC«, ki bo na voljo za operacijske sisteme Android, iOS ter Windows Phone. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi. Mobilna aplikacija bo brezplačna.

Na zaključni prireditvi , ki je potekala v petek 18.11.2016 v  Lutkovnem gledališču Ljubljana so bili razglašeni končni rezultati in zmagovalci v obeh kategorijah.

Občina Ravne na Koroškem je v okviru akcije »NAJ JAVNO STRANIŠČE« v letu 2016 izmed vseh slovenskih občin dosegla 3. mesto.

 

Oglejte si tudi