Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Letni kino na Lečnikovem vrtu: Cvetje v jeseni z gostjo, igralko Mileno Zupančič

Cvetje v jeseni je najbolj znana ljubezenska zgodba v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših. Pisatelj Ivan Tavčar jo začenja z okvirno zgodbo, v kateri želi ljubljanskim gospem povedati, kaj je to prava ljubezen. Skusil jo je sam, ko se je kot ugleden meščan pri štiridesetih vrnil v rodno Škofjeloško hribovje, na Jelovo Brdo, da bi se nadihal svežega zraka.


Številni odlični igralci so nastopali v tem filmu, od Poldeta Bibiča, Štefke Drolc, Aleša Petrina, Duše Počkaj, Tomaža Šarca, Gorana Šmigiča, Berta Sotlarja, Ive Zupančič, Dareta Ulage do Milene Zupančič. In ravno slednjo je Koroški medgeneracijski center povabil na Lečnikov vrt, kjer se je z njo pogovarjala Darja Vrhovnik. Uvodoma je spoštovano gostjo pozdravila tudi vodja enote KMC Ravne Marjana Kamnik.

 

Gledališka in filmska igralka Milena Zupančič, Meta v filmu Cvetje v jeseni, je s številnimi obiskovalci, ki so si prišli ogledati celovečerni film, delo režiserja in scenarista Matjaža Klobčiča, premierno predvajan 21. 6. 1973, delila zanimive zgodbe in spomine. 

Oglejte si tudi