Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Kulturno društvo Prežihov Voranc obeležilo 70. obletnico

Kulturno društvo (KD) Prežihov Voranc z Raven na Koroškem je svojih  sedem desetletij delovanja obeležilo delovno v našem hramu kulture, katerega skrbniki so bili dolga leta.

 

Eno izmed najstarejših kulturnih društev v občini Ravne KD Prežihov Voranc sestavlja več sekcij, in sicer Ženska vokalno skupina Deteljica, Koroški oktet, folklorna skupina, harmonikarski orkester ter gledališka skupina. 

 

Na prireditvi v ravenskem Kulturnem centru se je na odru predstavilo vseh pet sekcij, osrednja govornica je bila predsednica društva, mag. Irena Oder. Prisotne je pozdravil tudi župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Program sta poleg sekcij popestrila kantavtor Milan Kamnik in Cvetka Kramberger.

 

Prireditev na odru Kulturnega centra Ravne je zaključila Lucija Mirkac z besedami: Nikoli ne smemo dopustiti, da iz naših čudovitih krajev izsrkajo koroško dušo, kajti očitno je smisel naše eksistence v tem čudnem času biti koroški samorastniki, uporniki, če hočete viharniki, ki bomo v trenutkih viher in ujm dogajanja v Sloveniji in svetu ponosno in neuklonljivo stali na pobočjih svoje domovine ter jo branili z besedami, da smo vredni tega svojega majhnega, a brezmejno lepega sveta, da hrbta ne bomo več upogibali od bičem Mogočnežev, da bomo kot drevesa v vetru šumeli bojno pesem Prežihovega Voranca, spisano ravno za stoletja tlačenega koroškega človeka: »Ne boste nas, nikoli nas ne boste!«

 

Oglejte si tudi