Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Kuharjevi dnevi v Kotljah

Na letošnjih 18. Kuharjevih dnevih je Koroško filatelistično društvo v sodelovanju s Kulturnim društvom Kotlje pripravilo manjšo filatelistično izdajo, ki zajema priložnostni poštni žig in dotisk na kuverti (prikazani vsi štirje bratje Kuhar: Anza, Gustl, Lojz in Voranc). Priložnostni poštni žig bo v uporabi na pogodbeni pošti 2394 Kotlje od četrtka, 8. oktobra, skupaj z rednim dnevnim poštnim žigom.

 

V Kulturnem domu Kotlje pa so člani Koroškega filatelističnega društva pripravili posebno razstavo, na kateri je bilo mogoče videti izdan filatelistični material skozi čas (priložnostni poštni žigi, različni dotiski, znamke) in področje kartofilije – razglednic, ki prikazujejo domače Kotlje in bližnjo okolico od konca 19. stoletja pa vse do danes.

 

V sklopu 18. Kuharjevih dnevov je društvo pripravilo tematski večer, ki je osvetlil razstavo z vidika zbiranja in razstavljanja tematskih filatelističnih zbirk.

 

Poleg že postavljene filatelistične in kartofilistične razstave je bilo mogoče spremljati še oris predstavljenih panojev, poklepetati z razstavljavci in poleg kulturnega programa prisluhniti še trem različnim predstavitvam (kratkim predavanjem).

 

Jože Keber je predstavil delovanje društva ter redne in priložnostne poštne žige v uporabi na pošti Kotlje skozi zgodovino delovanja pošte, prim. mag. Franc Verovnik je predstavil razglednice Uršlje gore, Izidor Kamnik pa razglednice Kotelj in okolice.

 

Razstavljenih je bilo tudi nekaj fotografij in kopij razglednic domačega ljubiteljskega zbiralca Mateja Praznika.

 

Prisluhnili smo še predsednici KS Kotlje Bojani Verdinek in Mileni Mesner, predsednici Kulturnega društva Kotlje.

 

Večer so sooblikovali moderatorka Anja Ovčar, Miha Bricman s harmoniko ter pevke Ženskega pevskega zbora Solzice pod taktirko zborovodkinje Metke Dobnik.

Oglejte si tudi