Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Korošci pa bukve beremo

Koroška osrednja knjižnica je v Kuharjevi dvorani v sklopu projekta Korošci pa bukve beremo organizirala zanimivo predavanje z naslovom Zdravje in odnosi skozi tradicionalne slovenske pregovore in navade.

 

Predavala je Alenka Repanšek, Korošica, ki živi v Ljubljani in je po poklicu ekonomistka – finančnica. Pred desetimi leti je iz varnega okolja slovenskega poslovnega sistema zakoračila na samostojno pot. S študijem in raziskovanjem metafizike, tradicionalne kitajske medicine, predvsem pa z iskrenim delom na sebi, je okrepila svoje zdravje in razpletla številne vzorce obnašanja. Pestrim življenjskim in popotniškim izkušnjam ter naravnim danostim za dojemanje in zaznavanje manj vidnih energij je dodala številne uradne kvalifikacije s področja medicine, metafizike, samozdravljenja in drugih veščin. Pridobljeno znanje, spoznanja in koristne praktične nasvete predaja vsem, ki želijo spoznati in vzljubiti sebe, da lahko v polni meri zaživijo tako v osebnih kot v profesionalnih odnosih.

 

Na predavanju v knjižnici Ravne smo z Alenko Repanšek skozi procese in podobe v naravi razkrivali naravno podlago sporočil starih slovenskih pregovorov in rekov. Njihove modrosti se čisto naravno povežejo s tisočletja ohranjenim znanjem metafizike in tradicionalnih zapisov zdravljenja. Kombinacija je bogat in zanimiv vir številnih odgovorov na vprašanja o delovanju našega telesa in odnosov, ki nam dajejo ali jemljejo energijo.

Oglejte si tudi