Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Kompleks zopet odprl svoja vrata!

Koroški mladinski kulturni center Kompleks je minuli vikend pričel z novo sezono 2014/2015, ki jo je otvorila zabava z DJ-em ter koncert skupine LeeLooJamais. Dober obisk v obeh dnevih nakazuje, da je koroška mladina že težko pričakovala odprtje mladinskega centra, ki bo, kot vedno doslej, od četrtka do sobote ponujal kvalitetne ter raznolike programske vsebine. Več na www.kompleks.it!
Po nekajmesečnem poletnem zatišju Koroški mladinski kulturni center Kompleks, ki pod eno streho združuje kulturo, zabavo in izobraževanje, mladim zopet odpira svoja vrata. Ne samo kot obiskovalcem, temveč tudi kot snovalcem programa na Koroškem, saj ohranjajo odprtost in mladim omogočajo organizacijo dogodkov, ki si jih želijo. 
Otvoritveni mesec se je pričel z zabavo z DJ Nejem ter s koncertom skupine LeeLooJamais, ki so se tako v okviru svoje akustične koncertne turneje ustavili tudi na Koroškem. Drugi vikend v Kompleksu prinaša razstavo fotografij Kompleksovega fotografa Mihe Kolarja, kjer bodo razstavljene najboljše fotografije minule sezone 2013/2014. V petek sledi Klubski maraton Radia Študent, sobota pa bo postregla s kratkimi filmi študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo in s tem omogočila vpogled v študij slovenske filmske produkcije. Ogledu filmov sledi še Kompleksov Kompleksni kviz, ki se je med obiskovalci že izkazal za zelo priljubjenega.
Od 16. do 18. oktobra KMKC Kompleks zopet gosti že 10. Festival slovenskega jazza, ki tudi letos prinaša izjemen program slovenskih ter tujih jazz virtuozov (www.fsj.si). Vikend kasneje se pričenja že v četrtek s filmskim večerom, nadaljuje z jazz koncertom z gosti iz Poljske, klubskim večerom, mesec pa se bo zaključil z večerom iger ter s koncertom za ljubitelje metal glasbe.

»Veseli me, da smo v novo sezono zakorakali tako uspešno! Vsekakor želim poudariti, da za programom nove sezone stoji odlična ekipa mladih ljudi – študentov in dijakov, željnih novih izkušenj ter znanj. K sodelovanju pa seveda vabljeni tudi ostali, ki bi kakorkoli želeli prispevati, da Koroški mladinski kulturni center Kompleks živi v svej svoji veličini še naprej. Nova sezona bo zanimiva in zabavna – pripravljenih imamo nekaj presenečenj, a več v Kompleksu,« je dejal direktor KMKC Kompleks, Tadej Breznik.
KMKC Kompleks mesečno organizira okoli 15 dogodkov, ki zajemajo kvalitetne, velikokrat bolj alternativni vsebine, s katerimi mladim ponujajo možnost manj komercialne zabave in izobraževanja.

Oglejte si tudi