Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Kompleks z novo sezono

 

Ta petek, 2. oktobra, se v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks pričenja nova sezona. Letošnja otvoritev prinaša petkov koncert Zlatana Čordića in skupine T.M.S. Crew ter pestro sobotno dogajanje z delavnicami, nastopi in večerno zabavo. Kvaliteten in raznolik je celoten oktobrski program, ki med drugim zopet gosti Festival slovenskega jazza.

Po poletnem premoru se v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks ponovno odpirajo vrata za tiste, ki jim je dovolj enoznačne komercialne glasbe in si želijo kvalitetnih koncertov ter pestrega kulturnega dogajanja. Na otvoritvi organizatorji gostijo Zlatana Čordića, bolj znanega pod ustvarjalnim imenom Zlatko, ter skupino T.M.S. Crew. V soboto se dogajanje prične že ob 16.00 s peko kostanjev, nadaljuje pa s performativno razstavo Čakam na kavo Zadruge ZRaven. V sklopu dogodka KKŠ ideje –  dovolimo, da nas dosežejo, se bosta predstavila mlada Korošca, ki ju povezuje izkušnja s tujino in znanje, ki sta ga tam pridobila: Tjaša Mravljak in Tine Hamler, z akrobatsko točko pa bosta navdušila Filip Kržišnik in Blaž Slanič. Obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi dveh zanimivih delavnic – camera obscura selfie, na kateri bodo s pomočjo Mateja in Lee iz škatle izdelovali fotoaparat in v temnici razvili fotografije, ter DIY tote bag, kjer bodo s perspektivno koroško oblikovalko Sari Valenci izdelali in potiskali vrečko za nakupovanje. Popoldansko sobotno dogajanje se bo zaključilo s koncertom Reggaeneration sound.

Drugi vikend se začenja aktivistično, s pogovorom Jureta Lesjaka z dr. Mojco Pajnik ter dr. Andrejem Kurnikom. Četrtkovo razpravo o begunski krizi organizira skupina (literarnih) aktivistk, bolj znanih pod imenom Radmance. Petek je namenjen dijaški zabavi s skupino Klinq, sobota pa karaokam. Med 15. in 17. oktobrom pa se bo v Kompleksu zopet odvijal odličen Festival slovenskega jazza, ki ga bodo v treh dneh gostil številne virtuoze, med njimi: Primož Grašič, Uroš Perić, Tonč Feinig, Daniel Nösig, Jure Praper, Matjaž Slokar, Stefano Battaglia, Samo Šalamon, Mia Žnidarič, Steve Klink, Robert Jukič ... 11. Festival slovenskega jazza bo tako poskrbel, da bo oktober za jazz dober, letos pa prinaša tudi pester spremljevalni program, ki ga najdete tudi na spletni strani www.fsj.si.

Četrti Kompleksov vikend se pričenja z že 15. karavano Klubskega maratona Študent, ki je najdaljša in najglasnejša na slovenskih tleh, 23. oktobra pa se ustavi tudi na Ravnah v Kompleksu. Predstavile se bodo tri skupine: MeduzaleM, nevemnevem in HAY. Naslednji dan, sobota, pa je namenjena humoru in kvizu. Tradicionalen Kompleksni kviz se bo tokrat namreč združil s stand-up nastopom. Zadnji vikend v oktobru se bo premierno predstavil Kompleksov hišni band, noč čarovnic pa bo tudi letos metalsko obarvana.

 

»Veseli nas, da lahko štartamo s sezono 2015–2016, na katero smo se pripravljali praktično celotno poletje. Dobili smo nove deske na odru, ki jih bodo preizkusili odlični novi glasbeniki ter umetniki. Prišlo je do manjših kadrovskih sprememb – načrtovanje in vodenje celoletnega programa je prevzela Maša Špiler, programska direktorica. Povsem prenovili smo spletno stran. Prostor je doživel manjšo prenovo in bo doživel tudi programsko osvežitev ter tako le še čaka na mlade,« pravi direktor KMKC Kompleks, Tadej Breznik. Kakšne so te spremembe, pa pojasnjuje Maša Špiler, programska direktorica KMKC Kompleks: »Poudarkov sezone 2015/2016 je pravzaprav več: raznovrstnost žanrov, večje vključevanje dijakov in več aktivističnih večerov. Priložnost bomo ponudili številnim neuveljavljenim glasbenikom, v ta namen bomo organizirali natečaj za mlade skupine in izdali kompilacijo. Vsaj enkrat mesečno bomo pripravili pestro dnevno dogajanje, ki bo vključevalo zanimive delavnice, v maju ponovili Valter brani alter ...« KMKC Kompleks sicer mesečno organizira okoli 15 dogodkov s kvalitetno, velikokrat bolj alternativno vsebino, s katerimi mladim ponujajo možnost manj komercialne zabave in izobraževanja.

www.kompleks.it

 

Kontakt:

Ana Pisar

Odnosi z javnostmi

ana.pisar@kompleks.it, 041 871 993

Oglejte si tudi