Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

Kadeti OK Fužinar do uvrstitve v polfinale

Ekipa kadetov Odbojkarskega kluba (OK) Fužinar Metal Ravne si je na zadnjem turnirju A lige vzhod z dvema zmagama priigrala nastope v polfinalu državnega prvenstva.

Ekipa kadetov je ta vikend nastopila na turnirju, ki je potekal na domačem terenu, v športni dvorani OŠ Prežihov Voranc. Ker so na zadnjih dveh turnirjih nastopili nekoliko slabše, sta jih tokrat zanimali samo dve zmagi. Svoj cilj so izpolnili z odliko ter se na koncu veselili uvrstitve med najboljših osem kadetskih ekip v Sloveniji!

V prvi tekmi so nastopili proti ekipi Mislinje. Po dobri igri so jih premagali z 2 : 0 v nizih. V zadnji tekmi dneva pa jih je čakal težak obračun, sicer z zadnjeuvrščeno ekipo iz Braslovč. Gledalci so lahko spremljali napet obračun. Ekipa Fužinarja je bila pod velikim pritiskom, saj so morali slaviti z 2 : 0. Domača ekipa je začela bolje, a Braslovčani so igrali dobro in do končnice niza celo vodili. Domači igralci so uspeli zrežirati preobrat in na krili glasnih navijačev preobrnili prvi niz v svoj prid, rezultat je bil 26 : 24 za domače. Enak razplet smo spremljali v drugem nizu, ponovno pa so Ravenčani šele v zaključku niza strli odpor borbenih Braslovčanov. Drugi niz si si priigrali s 25 : 22, kar je pomenilo zmago z 2 : 0, veliko veselje Fužinarja in uvrstitev v polfinale.

Pod vodstvom trenerja Mitje Ježa so za kadete OK Fužinar Metal Ravne nastopili David Ranc, Blaž Podhostnik, Luka Golob, Rok Maklin, Žiga Mori, Maks Slemenik, Nik Gradišnik, Luka Primik, Vid Ramšak, Urban Naveršnik in Luka Lešnik.

Ekipi čestitamo in jim želimo veliko uspeha tudi v zaključku sezone!

Vodstvo Fužinarja že pospešeno dela na tem, da bi dobili organizacijo polfinalnega turnirja, tako da bi lahko na Ravnah na Koroškem spremljali polfinale odbojkarskega prvenstva za kadete, s čimer bi naši mladi odbojkarji imeli prednost domačega terena. Polfinale bo odigrano v nedeljo, 8. maja 2016. 

Oglejte si tudi