Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Kadeti 4. na turnirju v Mozirju

Ekipa kadetov OK Fužinar Metal Ravne niti med prazniki ni imela veliko odmora, saj se zavzeto pripravljajo na nastope v A ligi, kjer ciljajo na visoka mesta. Želijo si uvrstitve v polfinale državnega prvenstva, zato so 29. decembra 2015 nastopili na turnirju v Mozirju, kjer je nastopila večina najboljših kadetskih ekip.

Na turnirju je nastopilo 13 igralcev in sicer: David Ranc, Jure Maklin, Luka Golob, Žiga Mori, Blaž Podhostnik, Nik Gradišnik, Luka Primik, Vid Ramšak, Žan Adam, Jan Sedar, Maks Slemenik, Luka Lešnik in Urban Naveršnik, vodil pa jih je trener Mitja Jež. Zaradi časovne stiske, so organizatorji pripravili nekoliko nenavaden sistem, tako da so ekipe med seboj igrale dva niza, zmagovalca pa je določal količnik točk. Kadeti Fužinarja so si v skupini zagotovili dve zmagi in poraz, a zaradi količnika osvojili le drugo mesto. V polfinalu so nato izgubili z ekipo Šempetra, za tretje mesto pa proti Braslovčam. Obe ekipi sta se uvrstili v A ligo, zato so se ekipe prvič 'potipale' pred nadaljevanjem sezone oziroma pred drugimi pomembnejšimi tekmami.

Najučinkovitejši igralci v vrstah Fužinarja so bili: Ranc 28, Golob 19, Podhostnik 18, Maklin in Gradišnik 14, Mori 9 in Adam 5, priložnost za igro pa so dobili prav vsi igralci. Za kadete Odbojkarskega kluba Fužinar je prvič nastopila tudi nova okrepitev, Blaž Podhostnik, ki bo do konca sezone nastopal za kadete Fužinarja kot posojen igralec OK Mežice.

Kadete že po novem letu čaka veliko dela, saj bodo v prvem vikendu aktivni v sklopu vikenda odbojke. V soboto, 9. januarja bo namreč v športni dvorani pri OŠ Prežihovega Voranca turnir, kjer bodo nastopili še ekipi Črnuče ACH in regijska reprezentanca dečkov Koroško-Savinjske regije. Turnir se bo pričel ob 9.30 uri. Po turnirju bodo aktivni starejši in mlajši dečki, v nedeljo pa bo zaključek v obliki turnirja za najmlajše in trening tekme za mladince.

Vabljeni k ogledu. 

Oglejte si tudi