Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Jazz v Grajskem parku: Vid Jamnik & Berklee Friends

Grajski park je v teh vročih poletnih dneh obogaten z zanimivimi kulturnimi prireditvami, tako literarnimi kot glasbenimi. Tokrat nas je na topel poletni četrtek razveseljevala jazz glasba našega vrhunskega vibrafonista Vida Jamnika in njegovih glasbenih prijateljev.

 

Ploščad pred knjižnico so tako prevzeli Vid Jamnik na vibrafonu, Gilad Barakan na kitari, Luka Benčič na kontrabasu  ter Jože Zadravec na bobnih.

 

Na tradicionalnem večeru jazza v ravenskem Grajskem parku so se tokrat predstavil s slovensko-izraelsko zasedbo, katere jedro tvorita mlada glasbenika, študenta priznane glasbene šole Berklee College of Music v Bostonu. Kot sošolca sta skupaj že igrala v različnih formacijah, tokrat pa sta  se združila z namenom nastopa na priznanem Umbria Jazz festivalu v Italiji, kjer bodo predstavljali Berkleejevo založbo Jazz Revelation Records. Ta vsako leto izda kompilacijsko zgoščenko, ki predstavi najboljše študentske zasedbe in kompozicije. Gilad in Vid sta bila v zadnjih dveh letih na zgoščenkah prisotna tako kot vodje zasedb in avtorji skladb kot tudi kot sodelujoči pri projektih drugih študentov. Program zasedbe, sestavljen iz avtorske glasbe in skladb standardnega repertoarja, krojijo različna ozadja članov, tako etnična kot stilna, ter njihovi raznoliki pristopi k glasbi, ki jim je skupna – jazzu.

 

Čudovit ambient, vrhunski nastop in več kot odlični glasbeniki so poželi velik in zelo bučen aplavz.  

Oglejte si tudi