Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Grajska gavda prvič na Ravnah!

Komisija za mladinska vprašanja Občine Ravne na Koroškem je združila ideje z Dijaško sekcijo Kluba koroških študentov ter skupaj s skupino entuziastičnih dijakov organizirala prvo Grajsko gavdo!

 

Dogajanje v parku se je pričelo v petek, 18. septembra 2015, ob šesti večerni, ko so se z razstavo fotografij predstavili dijaki fotografskega krožka Gimnazije Ravne. Več o njegovem delovanju sta skozi kratek pogovor razkrila Luka Kotnik in Nika Skarlovnik.

 

Kulturna se je nato od fotografije selila k poeziji in prozi. Dijakom se je predstavila Lucija Mirkac, ki je izdala že 11 proznih del in pesniško zbirko.

 

Poskrbljeno pa je bilo tudi za konkretno dozo smeha. Pred koncertnim delom smo bili namreč priča standup-u Gašperja Berganta in Jana Kreuzerja, ki sta obiskovalce dodobra nasmejala. Dogajanje je nato začinil pravi majhen glasbeni spektakel – mlade sta navduševali dijaški rock skupini one plan in enCore, nato pa so za elektronske ritme poskrbeli še Žiga Harnik, Denis Pečko, Miha Šapek in Dom3n.

 

Dogodek predstavlja enega izmed zastavljenih ukrepov, ki jih izvaja Komisija v okviru zadane Strategije za mlade v občini Ravne. Več najdete tudi na spletni strani www.mladi-ravne.si, ki predstavlja še enega izmed realiziranih ukrepov. Spletna stran je namenjena mladim na Ravnah – na enem mestu združuje vse koristne informacije s področja dela, priložnosti, dogodkov in zbora mladih. 

Oglejte si tudi