Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Fužinarjevi dečki in deklice drugi na Zimskem državnem prvenstvu 2015

Tekmovanje se je odvijalo v Kranju, od petka, 6. Februarja do nedelje, 8. Februarja 2015. Prvenstva se je udeležilo 251 plavalcev iz 24-ih slovenskih klubov. Ekipa Plavalnega kluba Fužinar je štela 9 plavalcev in 12 plavalk. Osvojili so 10 medalj  od tega eno zlato, štiri srebrne in pet bronastih, ter 16 uvrstitev med prve tri v mlajšem letniku.

 

V ekipni konkurenci so plavalke in plavalci domačega Fužinarja osvojili 2. mesto za PK Ljubljana in pred PK Triglav Kranj.

 

V finale so se uvrščali: Lovro Knez, Orlando Savič Frankulovič, Gal Medvešek, Gašper Gregor, Jaš Berložnik, Žiga Merkač, Nejc Merzdonik, Nuša Šegel, Gini Slavič, Daša Tušek, Gaja Tušek, Tia Peruš, Katja Kejžar, Zoja Markač, Taja Sekavčnik.

 

Med prve tri v kategoriji so se uvrstili: Lovro Knez (enkrat prvi, trikrat drugi in dvakrat tretji), Orlando Savič Frankulovič (dvakrat tretji), Gal Medvešek (enkrat tretji).

 

Štafeta 4x100 metrov mešano dečki je bila druga.

 

V mlajšem letniku so se uvrstili med prve tri: Lovro Knez (petkrat prvi, enkrat tretji), Gašper Gregor (enkrat drugi in dvakrat tretji), Gal Medvešek (dvakrat drugi), Zoja Markač (trikrat druga in dvakrat tretja).

»Čestitke vsem, ki so izboljšali osebne rezultate, se uvrščali v finalne nastope, ter osvajali medalje in diplome,« je dodal trener Henrik Medvešek.

Oglejte si tudi