Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Festival slovenskega jazza

Na Ravnah na Koroškem se je v četrtek zvečer, 13. 10. 2016, pričelo tridnevno dogajanje v sklopu 12. Festivala slovenskega jazza. Dogajanje se je pravzaprav začelo že veliko prej, že v začetku meseca oktobra.

 

Jazz Ravne je v oktobru sodeloval z ravenskim vrtcem, osnovnimi šolami kjer so otrokom trenutke popestrili mladi glasbeniki, ki obiskujejo ravensko šolo jazza pod mentorstvom Sama Kolarja in drugi glasbeniki. Potekale so ustvarjalne delavnice po ravenskih osnovnih šolah.

 

Koncerti najboljših domačih džezistov, zanimivo festivalsko dogajanje z razstavami in pouličnim igranjem ter odlična glasba na vsakem koraku – vse to se je zvrstilo na lokacijah od Kulturnega centra Ravne, mestnega središča do KMKC Kompleks.

 

V teh treh dneh je uspelo kulturnemu društvo Drugi zvoki, katerega glavna organizatorja sta Robi Jamnik in Franc Kokal, na 12. Festivalu slovenskega jazza na enem mestu predstaviti slovensko jazzovsko ustvarjalnost.

 

Potekali so koncerti, ki so jih izvajali: Big Band RTV Slovenija in Boštjan Gombač, Igor Bezget, Teo Collori in Momento Cigano, Vasko Atanasovski Trio, 4Given, Kristijan Krajnčan, Žan Tetičkovič in še mnogi drugi odlični izvajalci.


Fotografska razstava Nike Hölcl in Annasibile Požrl, promocija jazza po Koroškem, Jazz kuhna, Šola Jazz Ravne: Zvoki v mestu, Šola Jazz Ravne: JazzUp!, Šola Jazz Ravne: JazzStartUp!, okrogla miza Viva Jazz Forma?, koncert Marko skače, koncert in predavanje Jazz In Time in še več spremljevalnih dogodkov.

 

Pestro in glasbeno obarvano dogajanje na Ravnah, mestu, ki te dni praznuje tudi svoj praznik je bilo vse dni v znamenju slovenskega jazza in drugih kulturnih dogodkov.

Oglejte si tudi