Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16

Na mestnem stadionu na Ravnah na Koroškem smo gostili najboljše mlade slovenske atlete (letniki 2001 in mlajši), ki so se pomerili na državnem prvenstvu. Tokrat je v različnih atletskih disciplinah tekmovalo kar 377  atletov iz 27 slovenskih atletskih klubov. Iz Koroškega atletskega kluba je tekmovalo 15 atletov. Tekmovanje je sodilo okoli 60 sodnikov.

 

Med 24 ekipami pionirjev je ekipa KAK osvojila 19. Mesto, med 23 ekipami pionirk pa so dekleta osvojila 8. mesto.

 

Zmagovalna ekipa pri pionirjih je bila ekipa Atletskega društva MASS Ljubljana, pri pionirkah pa Atletsko društvo KRONOS Ljubljana.

»Tekmovanje, ki je potekalo v organizaciji Koroškega atletskega kluba Ravne, je izredno lepo uspelo, za kar gredo zasluge prav vsem, ki se čutijo kot del kluba in njegove tradicije: upravnemu odboru, sodnikom, trenerjem, prostovoljcem, staršem otrok in vsem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka,« so povedali organizatorji. 

Posebej veseli pa so bili organizatorji, domači atletski klub, da so se lahko doma predstavili s številnimi domačimi tekmovalci, ki tekmovalne izkušnje sicer pridobivajo na drugih stadionih. Nekatere smo že in jih bomo v prihodnosti prav gotovo še pogosto videvali na stopničkah tekmovanj državnega nivoja.

Ekipno državno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16 sta odprla Bojan Pogorevc in podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik. 

Oglejte si tudi