Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Ekipe OK Fužinar ponovno na igriščih

Članska ekipa OK Fužinar je končala z nastopi v 1. DOL, zato tudi so v zaključnih delih tekmovanj ekip mlajših selekcij. Že v petek, 24 marca  je druga ekipa zmagala v Mariboru. Naslednji dan v soboto so si boje za 9. mesto priigrali igralci male odbojke, kadeti pa so dan kasneje v nedeljo neuspešno nastopili v Hočah, s čimer so zapravili mesta, ki vodijo v polfinale.

V petek je druga ekipa OK Fužinar Sij Metala Ravne nastopila proti neposrednemu konkurentu za 7. mesto na lestvici 3. DOL vzhod. Z ekipo Maribora II so odigrali tekmo v gosteh, kjer so uspeli zmagati z rezultatom 3:0. Tekma se je začela po željah domačih, ki so hitro prišli do vodstva s 6:1. A igralci Fužinarja so se znebili začetne nervoze in hitro ujeli priključek, čeprav so bili vseskozi v manjši prednosti igralci Maribora. Šele v končnici je Fužinar ujel domače, nanizal dva uspešna napada in zaključil prvi del igre s 25:23. V drugem nizu sta obe ekipi napravili veliko število lastnih napak, ampak domači Fužinar je bil vsaj uspešnejši v napadu, zato so povedli z 2:0. V tretjem nizu sta obe ekipi prikazali najboljšo odbojko na tekmi, zato so gledalci lahko videli tudi nekaj dobrih akcij. Prvi je do set žoge prišel Maribor, a je Fužinar izid spreobrnil in si priigral set žogo pri 26:25. Po timeoutu na strani Maribora pa je po nesporazumu domačih na sprejemu Fužinar z asom končal tekmo in zmagal še četrtič zapored, tokrat s 3:0. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Ranc 14 točk, Gradišnik 5, Tisovnik 5, Maklin J. 5., Mori 4, Maklin R. 4, Adam 2, Slemenik 1, Primik, Ramšak, Golob. Do konca sezone jih čakata še gostovanja v Šempetru in Slovenski Bistrici.

V soboto, 25. marca so v Radencih nastopili igralci male odbojke, ki so nazadnje po hudem boju morali preboleti ne uvrstitev v polfinale. Tokrat so ponovno zaigrali dobro in na turnirju osvojili drugo mesto, s čimer so si priigrali boje za 9. mesto v državnem prvenstvu. Na turnirju v Radencih so najprej premagali domačine z 2:0, v tekmi za prvo mesto na turnirju so izgubili proti Hočam z 2:0, nato pa so zaigrali še na zadnji tekmi turnirja. V tekmi za drugo mesto oziroma napredovanje so uspeli premagati Kostanjevico na Krki z 2:0. Zadnji turnir jih čaka v soboto, 13. maja, ko se bodo borili za 9. mesto. Čestitke ekipi in trenerju Ožbiju Zmagaj.

V nedeljo, 26. marca pa so v Hočah na zadnjem turnirju A lige nastopili še kadeti. Pred turnirjem so bili na četrtem mestu, ki še vodi v polfinale. A zaradi dveh porazov proti Mariboru in Hočam z rezultatom 2:0, ter zmage Mislinje proti Hočam pa so zaradi slabše set razlike izgubili 4. mesto in s tem boje za najvišja mesta. Za kadete so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Adam 18 točk, Primik 13, Mori 12, Gradišnik 9, Slemenik 4, Glinšek 1, Ramšak 1, Merkač 1, Hribernik, Tominc, Ramšak, Vučetič, Belaj. Tudi kadete do konca sezone čakajo še boji za 9. mesto. 

Oglejte si tudi