Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Cukini, pira, mak in pite

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika je v tamkajšnji čitalnici pripravila predstavitev nove kulinarične knjižne poslastice avtorice Tatjane Krejan Košan.

 

Knjiga pripoveduje zgodbe o poznavanju rastlin in spoznavanju njihovih okusov skozi kuharijo. Cukin – »mali kuhinjski čudež«, zdrava pira in temna makova semena se lahko srečajo tudi v isti jedi in imajo marsikaj skupnega. Te rastline so doživele ponovno oživitev v uporabi, upamo pa, da jo bodo tudi v pridelavi. Knjiga je nastala v sodelovanju s fotografom Tomom Jeseničnikom, oblikovalcem Andrejem Knezom in lektorico Marto Krejan Čokl.

 

Avtorico je uvodoma  pozdravila bibliotekarka Simona Vončina. 

Oglejte si tudi