Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Člani OK Fužinar Metal v tekmi brez pomena izgubili

Članska ekipa OK Fužinar Metal Ravne je na zadnji tekmi nastopila v Žirovnici. Tekma sicer ni imela posebnega pomena, saj je bilo že krog pred koncem jasno, da bo Žirovnica izpadla, Fužinar pa si je z dobrimi igrami v zeleni skupini priigral kvalifikacije za 1. DOL. 

Članska ekipa je v Žirovnici nastopili z nekoliko spremenjeno zasedbo. Priložnost za igro so dobili tudi vsi mladi igralci, ki so člani ekipe. Predvsem 20-letna Nace Lednik in Peter Šavc, ki sta dobro izkoristila priložnost, pohvaliti pa gre tudi najmlajše odbojkarje domače šole odbojke, ki so doživeli krstne nastope v 1. DOL, pokazali pa so, da bomo nanje lahko resno računali.

V prvem nizu Fužinarju nikakor ni steklo, videlo pa se je, da tekma za obe ekipi nima več pravega tekmovalnega naboja. Kljub temu so več motivacije zmogli domači odbojkarji, ki so dobili prvi niz. V drugem je Fužinar zaigral bolje in si priigral visoko vodstvo, ki pa ga žal ni uspel pretvoriti v zmago, tako da je Žirovnica dobila tudi drugi niz. V tretjem je bila zgodba enaka, pri Fužinarju pa so nastopili tudi najboljši mladinci, ki so dobro izkoristili prve nastope v 1. DOL. Kljub porazu gre pohvaliti predvsem mlade odbojkarje Fužinarja.

Za Fužinar so nastopili: podajalca Nace Lednik in Žiga Mori, sprejemalci Mitja Jež, Samo Stravnik, Peter Šavc in David Ranc, blokerji Denis Valentan, Miha Borko in Luka Tisovnik Enci, na mestu korektorja Matej Tomaž ter Jure Maklin ter libero Blaž Libnik.

Kljub porazu je najpomembneje to, da si je Fužinar kljub težki sezoni priigral kvalifikacije za obstanek v 1. DOL. Te bodo odigrane proti drugouvrščeni ekipi 2. DOL v začetku maja. O datumu in terminih tekem boste seveda obveščeni takoj, ko bo znanega več.

V tem tednu so bili aktivni tudi kadeti, ki so nastopili na turnirju A lige v Mislinji. Prestavljen turnir drugega kroga za Fužinar ni bil uspešen. Po visokem vodstvu proti Mariboru so v končnici igralci Fužinarja odigrali preveč nervozno in podarili prvi niz nasprotnikom. V drugem so zaigrali bolj zbrano in izenačili na 1 : 1, a žal v tretjem zaradi slabšega servisa niso mogli računati na kaj več, zato je Maribor slavil z 2 : 1. Poraz v prvi tekmi pa je prišel do živega mladim igralcem Fužinarja, zato v drugi tekmi niso prikazali najboljše predstave. Mislinja jih je premagala z 2 : 0. V borbi za polfinale državnega prvenstva jih čakata še dva pomembna turnirja, kjer bodo morali premagati nasprotnike. Zadnji bo v domači dvorani 24. aprila. Za Fužinar so nastopili: David Ranc, Jure Maklin, Luka Golob, Nik Gradišnik, Žiga Mori, Blaž Podhostnik, Maks Slemenik, Luka Primik, Vid Ramšak, Leon Pakar in Urban Naveršnik.

Oglejte si tudi