Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
0°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!

V Grajskem parku in na vrtu Koroške osrednje knjižnice se je v okviru Koroškega kulturnega poletja odvijala prireditev  ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!


Vse se začne ob kavi ali kakavu in tudi v Grajskem vrtu je bilo tako. Najprej so obiskovalce povabili v Grajsko kavarno, od tam pa na prebujanje knjig v  poletno čitalnico na prostem.

 

Dvodnevni dogodek v Grajskem parku je bil namenjen vsem starostnim skupinam, od najmlajših do mladih vseh starosti. Za otroke so zbirali zgodbe in pesmi, izdelovali maske in prisluhnili zgodbam iz Afrike ter ustvarjali v delavnici s Tjašo Rener, uživali pa so tudi ob glasbeni pravljici z Majo Ocepek.


Modrovalo se je pod Lipo v Grajskem parku o Grajskem parku, obenem so odprli še razstavo fotografij na drevesnih deblih. Ravenski gimnazijci so debatirali o svobodi govora ter osvobajali črke. Taborniki Roda koroških jeklarjev so vodili po parku, prisluhnili smo lahko tudi zgodbam dreves.

 

Zgodile so se tudi 1. knjižne olimpijske igre na Koroškem. Igre skozi možgansko-umsko telovadbo poudarjajo vlogo knjige v razvoju sveta. Tekmovalci so se preizkusili v zanimivih disciplinah - knjižnem maratonu, poligonu med knjigami, lepotni čitalnici, nareku pišem, torej sem in knjižnih ugankah. Tekmovalce je spremljala in ocenjevala olimpijska komisija: književnik Esad Babačić, Lucija Mlinaričvitezinja poezije 2013 Lucija Mlinarič ter direktorica Koroške osrednje knjižnice Irena Oder. 

 

Knjižna olimpijska prvakinja je postala Barbara Žvirc, 2. mesto je osvojila Urša Lorber in 3. mesto Anže Šumah.

 

Oba festivalska dneva sta se zaključila z večernim koncertom. Prvi večer smo prisluhnili koncertu s pisalnimi stroji, drugi večer pa koncertu skupine Hedera Vento.

 

Za prireditev ČIČI so se združili Koroška osrednja knjižnica, Zadruga ZRaven, KUD Kunkuvo, Društvo bibliotekarjev Koroške, ZKŠTM, taborniki Roda koroških jeklarjev Ravne, Gimnazija Ravne in Radmance.

Oglejte si tudi