Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

53. svetovno prvenstvo v Sužouju na Kitajskem

53. svetovno prvenstvo v Sužouju na Kitajskem, ki se ga udeležuje najboljša slovenska igralka zadnjih let in aktualna trikratna državna prvakinja Manca Fajmut iz Raven na Koroškem.

Na Kitajskem se je v mestu QOROS začelo Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Za slovenske predstavnike je prvi dan tekmovanja bil zelo uspešen.

V kvalifikacijski skupini je igralka Fužinar Interdiskont iz Raven na Koroškem Manca Fajmut premagala najprej Mohamed Mueno iz Moldavije, zatem pa še Homoca Aldono iz Latvije, obe z rezultatom 4:0.  Pri članih je eno zmago dosegel tudi Jan Žibrat. Bojan Tokić pa je avtomatično uvrščen v glavni žreb, kjer bo nastopilo 128 igralcev in igralk.

Pri ženskih dvojicah sta prvo oviro v kvalifikacijah uspešno preskočili Manca Fajmut skupaj z Alex Galič, potem ko sta z rezultatom  3:2 premagali predstavnici iz Kazahstana.

Na 53. svetovnem prvenstvo v Sužouju na Kitajskem je igralka domačega kluba Manca Fajmut je dosegla dosedanji  uspeh kariere z uvrstitvijo med najboljših 64 igralk na svetu.

Tretji dan 53. svetovnega prvenstva v Sužouju na Kitajskem je postregel z nepričakovanim izplenom slovenske reprezentance. Prvi krog je preživela le Manca Fajmut.

Viktoria Lucenkova s Slovaške je 22. maja 2007 v Zagrebu v tekmi predkroga s 4:3 (7, -6, 10, -6, -7, 7, 12) ugnala takrat 16-letno Manco Fajmut, ki je bila v svojem debitantskem nastopu na svetovnih prvenstvih le točko oddaljena od uvrstitve v finalni del. Na prihajajočih treh svetovnih prvenstvih (Yokohama 2009, Rotterdam 2011 in Pariz 2013) je sedaj 24-letni Korošici vselej spodletelo v kvalifikacijah, včeraj pa je proti Malezijki Ho Ying le pospravila demone v žep, tekmo je dobila z 11:9 v sedmem nizu.

Najboljša slovenska igralka zadnjih let in aktualna trikratna državna prvakinja, razbremenjena pritiska, je včerajšnjo hojo po robu pretvorila v današnji uspeh kariere, ko je s 4:2 (-6, 7, 9, -4, 4, 11) premagala 108. igralko sveta Rusinjo Yulio Prokhorovo in se uvrstila med najboljših 64 igralk na svetu. Jutri se bo v 1/32 finala pomerila z Nemko hrvaških korenin Irene Ivančan. Uspešni nastopi na Kitajskem bodo zagotovo obrodili sadove na svetovni jakostni lestvici, morda pa bo Korošica padla tudi na radar snubcev iz tujine.

Oglejte si tudi