Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

37. KOROŠKI PUSTNI KARNEVAL »KOTLJE 2015«,

SPOŠTOVANI!

 

Svet KS Kotlje v sodelovanju z ZKŠTM Ravne na Koroškem letos organizira že tradicionalni

 

37. KOROŠKI PUSTNI KARNEVAL »KOTLJE 2015«,

ki bo v soboto, 14. februarja 2015,  ob 14. uri v Kotljah.

 

Pust pomeni prelomnico v letu. Je dan norčij, zabav in maskiranja/šemljenja – šema prežene zimo in prebudi naravo, zato vas vabimo, da se organizirate in prijavite kot skupinska maska na karnevalu z najdaljšo tradicijo na Koroškem.

 

S skupnimi močmi bomo prispevali k ohranitvi tradicije, ki sega v začetke obstoja našega naroda. Želimo, da bi karneval v Kotljah ostal tradicionalna in kulturna prireditev, ki pridobiva na ugledu, in da bi nas pust še naprej razveseljeval in združeval. Pri tem bomo uspešnejši, če nas bo več.

 

K sodelovanju vabimo vse četrtne, vaške in krajevne skupnosti, delovne organizacije, društva, obrtnike, šole in vrtce z vzgojitelji, učitelji, starši in druge, da s svojimi maskami na hudomušen način obudite mogoče bajeslovno ali pravljično bitje, dogodek preteklega leta, izrazite želje za prihodnost …

 

Tudi letos posebej vabljene domače hotuljske skupine.

 

Po predstavitvi pred vaškim centrom se bo zabava nadaljevala v kulturnem domu.

 

VSE PREDSTAVNIKE SKUPIN VABIMO NA SKUPNI SESTANEK, ki bo v

torek, 27. 1. 2015, ob 18. uri v kulturnem domu v Kotljah.

 

Prosimo, da se zaradi lažje izpeljave predstavitev na karnevalu sestanka zanesljivo udeležite. Če pa se srečanja ne morete udeležiti, vas prosimo, da vseeno z nami vzpostavite stik preko tel. 041-961-269 (Bojana Verdinek) ali 041-321-936 (Boris Štriker).

 

Veselimo se srečanja in sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

 

KRAJEVNA SKUPNOST KOTLJE

Oglejte si tudi