Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
ČET.
10°C
2°C
Oceni objavo

3. REDNA SEJA SKUPŠČINE LOKALNEGA PARTNERSTVA - LAS MEŽIŠKE DOLINE

V četrtek, 16.02.2017, je bila v mali dvorani Kulturnega centra na Ravnah  redna letna Skupščina članov partnerstva Lokalne Akcijske Skupine Mežiške doline, ki se je je udeležilo 28 članov partnerstva.

 

Dnevni red je bil sledeči:

 

  1. Ugotovitev sklepčnosti, določitev zapisnikarja ter sprejem dnevnega reda;
  2. Letno poročilo o delu LAS Mežiške doline v letu 2016 in Finančno poročilo o poslovanju LAS Mežiške doline v letu 2016;
  3. Letni načrt dela LAS Mežiške doline za leto 2017;
  4. Skupne operacije območja LAS Mežiške doline, katerih nosilec je LAS Mežiške doline;
  5. Seznanitev z Javnim razpisom MKGP: »Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja LAS« in s predlogi sodelovanja s strani zainteresiranih LAS;
  6. Informacije o poteku 1. Javnega poziva LAS Mežiške doline in seznanitev z nadaljevanjem postopka za izbor operacij;
  7. Potrditev spremembe Pravilnika o pogojih, merilih in postopkih izbora, financiranja, spremljanja in nadziranja razvojnih operacij ter sprejetje Poslovnika o delu ocenjevalne komisije;
  8. Razno.

 

Vodilni partner je predstavil poročila o preteklem delu LAS Mežiške doline in načrtovane aktivnosti za tekoče leto 2017.

Prav tako so bile predstavljene skupne operacije LAS, ki jih je Upravni odbor predlagal v potrditev Skupščini. Na vsebino predlaganih operacij člani niso imeli pripomb, zato je Skupščina soglasno potrdila naslednje skupne operacije območja LAS Mežiška dolina:

 

  1. Zdrav življenjski slog za vse generacije v Mežiški dolini,
  2. Ureditev mestnih tržnic v Mežiški dolini,
  3. Razvoj novih turističnih produktov v Mežiški dolini,
  4. Spodbujanje trajnostne mobilnosti in urbana ureditev Mežiške doline,
  5. AED rešuje življenje.

Potrjene operacije bo LAS Mežiške doline posredoval v nadaljnjo obravnavo in potrditev na obe resorni ministrstvi.

 

V nadaljevanju so se člani seznanili z javnim razpisom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za operacije sodelovanja med LAS v Sloveniji in tujini. Pogovori o možnih vsebinah za operacije sodelovanja z drugimi LAS že potekajo. Člani LAS Mežiške doline pa so bili pozvani, da se oglasijo na sedežu LAS s predlogi in idejami za sodelovanje na razpisih, ki bodo objavljeni vsako leto do konca programskega obdobja. 

 

Vodilni partner je podal informacijo o poteku 1. Javnega poziva LAS Mežiške doline, ki se je zaključil 15.2.2017. Na sedež LAS je v razpisanem roku prispelo 16 vlog. Strokovna komisija za ocenjevanje prispelih vlog bo z delom začela 20.2.2017. Nadaljnji postopki ocenjevanja in potrjevanja operacij bo potekal v skladu s Pravilnikom o pogojih, merilih in postopkih izbora, financiranja, spremljanja in nadziranja razvojnih operacij.

Oglejte si tudi