Logo MojaObčina.si
JUTRI
7°C
3°C
ČET.
10°C
3°C
Oceni objavo

15. RAVENSKI DNEVI

Ravenski dnevi se odvijajo letos že petnajsto leto, njihov začetek pa sega daleč nazaj, na takratni letni bazen, kjer je Milan Kamnik organiziral Guštanjske dneve. Kasneje, petnajst let nazaj, pa je Damjan Zih s svojo skupino dal pobudo za druženje ob prijetni zabavi v naši občini. Od takrat naprej se vsako poletje na Ravnah zvrstijo prireditve in druženja v okviru Ravenskih dni.

 

Ravenski dnevi s svojim pestrim in raznolikim programom ter številnimi dogodki bodo razveseljevali vse od sobote, 20. Avgusta,  do nedelje, 28. avgusta 2016, tako mlade kot malo starejše. Na Ravnah se bo v tem tednu ogromno dogajalo. Prireditve in delavnice, eko tržnica, športni dogodki se bodi kar vrstili. Sledili bodo koncerti, vse to in še več bo popestrilo kulturno in družbeno življenje na Ravnah.

 

Sreda je bila v znamenju semanjega dne ter namenjena ravenskim društvom, zavodom in vsem, ki  delujejo v naši občini in so se odločili predstaviti na Partizanski ulici Pod dežnikom. Na stojnicah so se predstavila društva, javni zavodi, podjetja, … Pestro ponudbo najrazličnejših izdelkov so obogatile različne delavnice, namenjene vsem starostnim skupinam. Med njimi so bili tudi rokodelci, ki so predstavili in ponudili svoje izdelke. Manjkalo ni lepe pisane besede, pisali so se verzi, spomini, tam so bile knjige, prisotna je bila kulinarika, spoznali smo Evropo, spretne roke so ličile mimoidoče, klekljalo se je, potekale so učne delavnice o čebelah in medu, seznanili smo se lahko o živalih pa veliko o zdravju, samopomoči, potekala je družinska ura Avto moto društva Ravne; o delu in aktivnosti tabornikov in reševalcev je bilo veliko zanimivih predstavitev. Poleg številnih dejavnostih na stojnicah pa so se na odru predstavili nastopajoči naših pevskih zborov, društev kot tudi glasbenikov.

 

Dan Pod dežnikom je  ponudil za vsakega nekaj, bil pa je to tudi dan za miren sprehod po mestu brez hrupa avtomobilov ali pa pa preprosto za srečanje in klepet z znanci.

 

Točno opoldne je 15. Ravenske dneve otvoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

 

Kuhal se je rpičev zos, ki je navdušil ljubitelje dobre koroške košte že drugo leto zapored.

 

Za številne obiskovalce mestnega jedra je za zabavo in dobro razpoloženje na Lečnikovem vrtu poskrbela pevka Natalija Verboten. Po tradiciji so pekli vola in obeležili 50 let delovanja gostilne.

 

Popoldan je na trgu potekala tudi prireditev v počastitev 25. obletnice osamosvojitve.

 

Že pred sredo pa so potekale druge zanimive prireditve: Pohod po Malgajevi poti, v Grajskem parku je potekal Gong zvočno sproščanje, polagale so se rime z reperji, ki so jih organizirale Radmance. Bachovi cvetni plesi in plesi za naravo so popestrili topel poletni večer. Ob mraku pa je na prizorišče stopila Vida. Koreografsko gibalna ulična predstava  pod naslovom: Ime mi je Vida.

Pestro, predvsem športno dogajanje se je odvrtelo na letnem bazenu, kjer je potekal Summer party in kjer še ves teden poteka program Hura prosti čas. Športni center je v svoji bližnji okolici pripravil pravi ringa raja za otroke na napihljivih gradovih. Veselo je bilo tudi v gostinskih obratih po mestu. 

Oglejte si tudi