Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

12. april - praznik Občine Ravne na Koroškem

Praznik Občine Ravne na Koroškem je 12. april, dan, ko so leta 1952 slovenski poslanci izglasovali zakon, da postanejo Ravne na Koroškem mesto. V počastitev občinskega praznika je v torek, 12. aprila 2016, v Kuharjevi dvorani na gradu Ravne potekala svečana seja občinskega sveta s slovesno podelitvijo priznanj Občine Ravne na Koroškem.

 

Prisluhnili smo slavnostnemu govorniku, županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, seja pa se je nadaljevala z najbolj svečanim delom, to je s podelitvijo priznanj Občine Ravne na Koroškem. Sklepe o podelitvi je sprejel občinski svet na svoji 14. redni seji 6. aprila, na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja. Priznanja je podelil župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen.

 

 

Nagrado Občine Ravne na Koroškem je prejela Ivanka Stopar

 

za dolgoletno uspešno vodenje Srednje šole Ravne na Koroškem, njen prispevek k izobrazbi kadrov, ki predstavljajo jedro koroških kovinarjev in jeklarjev, za rast šole in njeno povezovanje  s krajem in gospodarstvom ter za prispevek  k  prepoznavnosti občine izven njenih meja.

 

Veliko plaketo Občine Ravne na Koroškem je prejela  Glasbena šola Ravne na Koroškem

 

ob 60. obletnici njenega delovanja, za vzgojo številnih generacij glasbenih poustvarjalcev, za pomemben prispevek k dopolnitvi kulturnega utripa v kraju in v občini ter za prispevek k ugledu občine doma in v tujini.

 

Veliko plaketo Občine Ravne na Koroškem je prejela  prim. Cirila Slemenik Pušnik

 

za prijazen pristop do bolnikov, usmerjevalen odnos do civilne družbe na področju zdravja, za prispevek k širitvi mreže  zunanjih defibrilatorjev in za aktivno vlogo v dejavnostih koronarnih klubov na celotnem območju Koroške.

 

Veliko Prežihovo plaketo za kulturne dosežke v letu 2015 je občinski svet podelil prim. mag. Franc Verovnik

 

za neutrudno odkrivanje vedenja o naši zgodovini, za negovanje odnosa do kulturnih vrednot, lepot in bogastev narave ter za prispevek k bogatenju kulturnega utripa v kraju in občini.

 

 

Prežihovo plaketo je prijel Urbaan Reiter

 

za izjemne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih, za promocijo ustvarjalnosti mladih, inovativne interpretacije skladb za kitaro ter za predstavljanje občine v Sloveniji in tujini.

 

Veliko Klančnikovo plaketo je prejel Darko Jamšek

 

za njegov pomemben prispevek k uspehom koroškega namiznega tenisa, za prenos ljubezni do športa na mlajše rodove ter za predstavljanje občine

v Sloveniji in v svetu.

 

 

Podelitev letošnjih priznanj Občine Ravne na Koroškem so s kulturnim programom sooblikovali dijaki Gimnazije Ravne, harmonikar Franci Stopar, moderatorka Mojca Prašnički ter prejemnik Prežihove plakete Urbaan Reiter. V  imenu dobitnikov priznanj se je svečanemu zboru zahvalila prejemnica občinske nagrade, gospa Ivanka Stopar.

Oglejte si tudi