Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

10 krogov za 10 nasmehov

Humanitarni projekt športno-humanitarnega društva Vztrajaj - Never give up, uveljavljen pod imenom »10 krogov za 10 nasmehov«, se je zgodil tudi na Ravnah na Koroškem.

 

Tudi letos projekt poteka v desetih krajih po Sloveniji, člani društva pa bodo skupaj z udeleženci tekli za deset socialno šibkejših družin. »Športno-humanitarno društvo NGU skuša s svojimi športnimi dogodki ekstremnega karakterja pritegniti čim več ljudi, ki so še pripravljeni pomagati tistim, ki jim usoda ni naklonjena. Njihov zanimiv humanitarni projekt poteka že četrto leto zapored in privablja skupine in posameznike k teku za ogrožene družine. Z denarjem zbranim s startninami in prostovoljnimi prispevki bo, kot vsa leta do sedaj, društvo pomagalo desetim socialno ogroženim družinam, ki jih izberejo v sodelovanju s centri za socialno delo in Zvezo prijateljev mladine.«

 

Humanitarno s(m)o tekli tudi na mestnem stadionu na Ravnah na Koroškem.  Številni Ravenčani in ostali, skupaj kar 184 udeležencev, so se v četrtek, 4. junija, pridružili akciji in nabirali kroge po svojih zmožnostih. Sama prireditev ni imela tekmovalnega značaja, saj je namenjena izključno zbiranju sredstev za pomoč socialno ogroženim družinam ter druženju in rekreaciji.

 

Nis(m)o pa samo tekli, saj se je na prizorišču dogajalo še marsikaj zanimivega. Predvsem pa je ves čas vlado veselo vzdušje ob lepem sončnem vremenu, po stadionu in okolici pa se je širilo ogromno pozitivne energije. V uvodu sta zbrane nagovorila vodja ekipe NGU Matej Markovič ter župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki se je pridružil tudi tekačem na atletski stezi ravenskega stadiona.  

 

Da pa se ni samo teklo, je vzporedno potekal tudi zanimiv program za male in malo večje tekače. Najmlajši so lahko ustvarjali v Vilininih delavnicah, v Zvočnem vrtu in se igrali z maskotama kužkom in muco.  Dobrodelni tek 10 krogov za 10 nasmehov so otvorili Beli levčki, za glasbo so poskrbeli skupina Soul of Rock, Damjan Zih in Adrijana Kamnik. Prisotni so bili tudi ravenski taborniki, fizioterapevt in trener Dani Ošep, trener Denis Povh in maserka Barbara Knez (Duisin, pomoč na domu). Nenad je prikazal borilne veščine Wing Chu, potekal pa je tudi prikaz oživljanja človeka in predstavitev reševalnega ter policijskega vozila. Tudi zumbalo se je, dogajalo pa se je še veliko zanimivosti.

 

Vsak udeleženec je dobil vrečko s praktičnimi darili, ki so jih prispevali sponzorji. Akcijo 10 krogov za 10 nasmehov je dopolnila tudi akcija zbiranja plastičnih zamaškov.

 

»Pridružite se jim! V krogih, posutih z zvezdicami, še v drugih krajih« je še povabila Anika Popič, koordinatorka NGU za Koroško.

Oglejte si tudi