Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

10 krogov za 10 nasmehov

Na Ravnah na Koroškem se je odvil humanitarni projekt športno-humanitarnega društva Vztrajaj - Never give up, uveljavljen pod imenom '10 krogov za 10 nasmehov'.

 

Tudi letos projekt poteka v desetih krajih po Sloveniji, člani društva pa bodo skupaj z udeleženci tekli za deset socialno šibkejših družin. »Športno-humanitarno društvo NGU skuša s svojimi športnimi dogodki ekstremnega karakterja pritegniti čim več ljudi, ki so še pripravljeni pomagati tistim, ki jim usoda ni naklonjena. Njihov zanimiv humanitarni projekt poteka že peto leto zapored in privablja skupine in posameznike k teku za ogrožene družine. Z denarjem zbranim s startninami in prostovoljnimi prispevki bo, kot vsa leta do sedaj, društvo pomagalo desetim socialno ogroženim družinam, ki jih izberejo v sodelovanju s centri za socialno delo in Zvezo prijateljev mladine.«

 

10 krogov za 10 nasmehov ni naslov izbran po naključju.
10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih obiščejo vsako leto. Nekateri razberejo iz naslova, da morajo preteči 10 krogov. Daleč od tega, saj ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom kadarkoli v času dogodka in naredite vsaj en krog na poljuben način.

 

Humanitarno s(m)o tekli tudi na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem. Številni Ravenčani in ostali, skupaj kar lepo število udeležencev, so se v soboto, 27. maja, pridružili akciji in nabirali kroge po svojih zmožnostih, saj prireditev ni imela tekmovalnega značaja. Namenjena je n izključno zbiranju sredstev za pomoč socialno ogroženim družinam ter druženju in rekreaciji. Uspelo je zbrati preko 2.000€ denarnih sredstev.

 

Nis(m)o pa samo tekli, saj se je na prizorišču dogajalo še marsikaj zanimivega. Predvsem pa je ves čas vladalo veselo vzdušje ob lepem sončnem vremenu, po stadionu in okolici pa se je širilo ogromno pozitivne energije. V uvodu sta zbrane nagovorila   predsednik športno humanitarnega društva Never give up Matej Markovič, ter župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki se je pridružil tudi tekačem na atletski stezi ravenskega stadiona.  Tekla je tudi županja Občina Črna Koroškem mag. Romana Lesjak ter Jani Prednik in poslanec Benedikt Kopmajer.

 

Da pa se ni samo teklo, je vzporedno potekal tudi zanimiv in pester program za male in malo večje tekače. Najmlajši so lahko ustvarjali in se zabavali z animacijsko skupino Vilino, v Glasbenem vrtcu Direndaj so igrali in ustvarjali inštrumente, delavnica Petre Vrčkovnik je pričarala čudovite poslikave po obrazu, imeli so animatorki za izdelavo otroških frizur Frizerstva Jurgec. Plesalo se je pod mentorstvom Ines Kogal. Dobrodelni tek 10 krogov za 10 nasmehov so otvorili folkloristi skupine Luka Kramolc iz Šentanela. Za glasbo so poskrbeli Poseidon in Meltdown ter Gaja in Hana Mlakar ter Adrijana Kamnik. Prisotna je bila tudi maserka Barbara Knez, na stadionu so bili  Karate klub Prevalje, trgovina Herkul  z športno prehrano in športnimi oblačili, dodatki, kjer so udeleženci teka za dodatno energijo lahko dobili gratis proteinske čokoladice in shake. Tam so bili gasilci s cisterno in policisti.

 

Lokacije so bile iste kot lansko leto, že drugi kraj po vrsti pa so bile Ravne na Koroškem. Na Koroškem so se za sodelovanje v projektu odločila številna športna društva in organizacije, z donacijami pa so se projektu pridružili tudi sponzorji Famtech, Jakov d.o.o., Orodjarstvo Polovšak, Avtocenter Ravne, stranka SMC in Občina Črna na Koroškem, ki so zakupili 6 tekačev. Pod njihovim pokroviteljstvom so prostovoljno skupno 630 krogov po ravenskem stadionu pretekli Marko Kobold, Matej Pečnik, Dejan Tajnik, Nejc Juvan, Jan Tretjak in Eva Zorman.

 

To so veliki srčneži, vsak od njih je tekel 105 krogov in to vse za pomoč družinam v stiski,  je dodala Anika Popič organizatorka humanitarnega teka na Ravnah. Ter dodala: 'Deseta družinica je koroška  družina iz Črne na Koroškem, torej po končanem projektu tudi dobi zbrana sredstva'.

 

Vsak udeleženec je dobil vrečko s praktičnimi darili, ki so jih prispevali sponzorji.

 

»Pridružite se jim! V krogih, posutih z zvezdicami, še v drugih krajih« je še povabila Anika Popič, koordinatorka NGU za Koroško.

Oglejte si tudi