Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo

Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem so ugotavljali kršitve uporabe mobilnega telefona med vožnjo

 

Policijska postaja Ravne na Koroškem je v času med 13. in 26. januarjem 2014 v okviru aktivnosti za zmanjšanje uporabe mobilnega telefona izvajala aktivnosti na območju Občine Ravne na Koroškem, Prevalj, Mežice in Črne na Koroškem.  Aktivnosti so potekale na območju celotne Slovenije.

 

Policisti Policijske postaje Ravne so v omenjenem obdobju zaznali skupaj 33 prekrškov uporabe mobilnega telefona med vožnjo za kar so bili voznikom in voznicam izdani plačilni nalogi. 

 

Vozniki se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti.

 

Raziskave so pokazale, da če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost, da boste imeli prometno nezgodo, 4-krat večja. Slovenska zakonodaja telefoniranje med vožnjo dovoljuje, a le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje. 

 

Kljub temu policisti svetujemo, da med vožnjo ne telefonirate, saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso našo pozornost! V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolj varno, da se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujete šele, ko končate s pogovorom.

 

Predpisana globa za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je 120 eurov.

Povezave

www.policija.si/

Oglejte si tudi