Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014

 

Zaključilo se je tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja S poglavitnim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja so se v njem pomerili številni kraji in drugi sodelujoči v panožnih tekmovanjih.

 

Projekt razpisuje Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS – Direktoratom za turizem in internacionalizacijo in poteka že 23. leto zapored.

 

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij ter strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

 

Na tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2014 se je prijavila tudi Občina Ravne na Koroškem in sicer v kategoriji srednja mesta in vaško jedro.

 

V kategoriji srednja mesta so se Ravne na Koroškem uvrstile na tretje mesto. Strojna pa se je v kategorij vaško jedro uvrstila na drugo mesto.

 

Ena od moderatork, Marjana Grčman, je na slavnostni zaključni prireditvi Moja dežela lepa in gostoljubna s podelitvijo priznanj v Grand hotelu Bernardin v Portorožu povedala: "Nagrade, ki jih bomo podelili, tudi nastavljajo svojevrstno ogledalo slovenskemu turizmu - pomembno je namreč, kakšen vtis puščamo v očeh turistov, ki odkrivajo in okušajo Slovenijo. Turizem ni samo način življenja, je tudi stanje duha, ki se kaže tudi v zunanji urejenosti naše krajine, mestnih jeder, turističnih objektov in podeželskega okolja."

Še preden pa so na Dnevih slovenskega turizma, ki so potekali v Portorožu, začeli s samo podelitvijo, je predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja povedal, da je kar 70 odstotkov vseh slovenskih krajev vključenih v tekmovanje: "Ugotavljamo, da so naši kraji vse bolj urejeni, večja je tudi gostoljubnost v naši Sloveniji."

 

Nagrade je Turistična zveza Slovenije podelila na slovesni prireditvi v skupno kar 14 kategorijah. Priznanji projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna je na slavnostni prireditvi oziroma Dnevih slovenskega turizma prejel direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Miran Mlakar. 

Oglejte si tudi