Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Prevzema novega gasilskega vozila AC 8000l

Pred Koroškim gasilskim zavodom na Ravnah je potekala slovesnost ob prevzemu novega gasilskega vozila Volvo ˗ avtocisterne z 8000 L vode.

To je že tretje novo vozilo v zadnjih treh letih. Najprej HTV (hitro intervencijsko vozilo za posredovanje v prometnih nesrečah), nato avtolestev za reševanje iz višin, ter danes, novo vozilo za podporo, avtocisterna z 8000 L vode.

Svečani dogodek so s svojim prihodom počastili številni gostje, ki so se zbrali ob ravenskem gasilskem domu. Pevski zbor Prostovoljnega gasilskega društva Ravne na Koroškem je v uvodu zapel in polepšal dogodek, na kitaro pa je zaigral kantavtor Milan Kamnik, ki je počastil dogodek s koroško pesmijo.

Prisluhnili smo direktorju Koroškega gasilskega zavoda, Francu Juteršku, ki je predstavil novo pridobitev z besedami: »Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda smo zelo ponosni in veseli, da lahko predstavljamo našo najnovejšo pridobitev, novo AC z 8000 l vode. To novo vozilo, s sodobnim podvozjem Volvo, z mogočnimi 460 KM in z elegantno nadgradnjo proizvajalca Webo – Euro GV d.o.o., bo odslej v pripravljenosti domovalo v naših že kar tesnih garažah.

Vozilo, ki ga danes predajamo namenu, je večnamensko vozilo. V prvi vrsti je vozilo opremljeno z 8000 L vode, kar služilo za prevoz pitne vode. Delovalo bo tudi kot dopolnilno vozilo h gasilski avtolestvi, pozimi pa kot prvo napadalno vozilo za intervencije v odmaknjenih predelih občine, saj bo opremljeno z verigami in bo s svojo nižjo konstrukcijo in primerno močjo veliko bolj interventno vozilo, kot je bila stara Tamova AC.

Z novo pridobitvijo smo v Koroškem gasilskem zavodu, v občini Ravne na Koroškem in ne nazadnje v Koroški regiji postali precej operativnejši; tako bodo naši občani in naša delovna mesta še varnejša z vidika požarne varnosti, kot so bila do sedaj.

S prevzemom nove AC v Koroškem gasilskem zavodu zaključujemo ciklus nabave gasilskih napadalnih vozil, ki so bila načrtovana za to obdobje. Seveda to ne pomeni, da bomo zdaj obmirovali. Posodobit moramo še vozilo za tehnično reševanje ter vozilo za prevoz moštva, kar pa so teme za naslednji ciklus načrtovanja.

Posodabljanje gasilske tehnike posledično pomeni tudi intenzivnejše izobraževanje gasilcev, ker pa se v tem letu poslavljamo tudi od naših najstarejših kolegov, bomo morali posodobiti tudi moštvo, saj sama tehnika brez izurjenih gasilskih rok ne pomeni nič.

Gasilci Koroškega gasilskega zavoda smo ponosni na svoje delo, ponosni smo, da uspešno opravljamo svoje poslanstvo, veseli pa smo tudi, če ste z našim delom zadovoljni občani in vsi, ki računate na našo pripravljenost, ko nas potrebujete.

Hvala sodelavcem, ki s svojim požrtvovalnim delom dokazujete, da ste vredni zaupanja opreme in vrednot, ki so nam zaupane, hvala županu Občine Ravne na Koroškem za podporo in omogočanje pogojev za delo, hvala vsem vodstvom gospodarskih družb, ki nam zaupate bdenje nad vašimi podjetji, hvala vsem donatorjem, ki ste nam pomagali pri realizaciji nabave tega vozila, hvala vsem prostovoljnim gasilcem, ki z nami sodelujete in hvala vsem, ki nas podpirate.

Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda vsem želimo lep dan v našem delovnem okolju.

Prisluhnili smo še županu Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomažu Roženu, ki je izrekel čestitke in pohvale gasilcem.

Čestitkam se je pridružil tudi predstavnik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Franci Šinko.

Simbolično sta prerezala trak in predala vozilo namenu direktor Koroškega gasilskega zavoda, Franc Juteršek, in župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen.

Vozilo pa je prevzel namestnika vodje I. izmene, gospod Goran Gajič, ki je tudi odgovoren za vozila v enoti.

Oglejte si tudi