Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Podžupan in svetniki so se seznanili z delom Koroškega gasilskega zavoda Ravne

Koroški gasilski zavod med svoje naloge uvršča tudi obveščanje javnosti  o svojem delu. Štiriindvajsetega novembra 2015 smo pripravili za svetnike Občine Ravne pregled dela Koroškega gasilskega zavoda za obdobje zadnjih pet let.

Pregled je povzemal intervencije v omenjenem obdobju in je bilo predstavljeno, kako se število intervencij v naši občini iz leta v lepo povečuje. S številom intervencij se skladno povečuje tudi obveznost gasilcev, saj se trend opravljenih nadur prav tako dviguje iz leta v leto. Leta 2013 beležimo v Koroškem gasilskem zavodu 329 intervencij, leta 2014 že 431 intervencij, v desetih mesecih leta 2015 pa 364, in kot kažejo podatki, bo število intervencij v letu 2015 preseglo število iz leta 2014.

Glede na kraj nastanka nesreče je iz podatkov razvidno, da se največ dogodkov zgodi v zaokroženem gospodarskem območju bivše železarne in sicer 54% in v občini Ravne 30 % vseh dogodkov na tem področju.

Tudi drugi parametri kažejo o konstantnem večanju potreb po dobri in učinkoviti gasilski službi v naši občini. Tega se zavedajo tudi odgovorni v Občini Ravne in v Gospodarskih družbah, zato stremimo k kadrovski okrepitvi operativnega moštva Koroškega gasilskega zavoda.

Le številčno zadosten in visoko strokovno usposobljen kader z vrhunsko opremo lahko zagotavlja visokokvalitetno varnost naših občanov ter njihovih delovnih mest.

Oglejte si tudi