Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Informativni dan z gasilci za učence OŠ Koroški jeklarji

05.10.2015 je na Osnovni šoli Koroški jeklarji, v okviru Javne gasilske službe Občine Ravne na Koroškem, potekal informativni dan z gasilci za učence od šestega do devetega razreda.  Tema je bila Kako gasimo..ko zares gori. Sodelovali sta Prostovoljno gasilsko društvo Ravne in Kotlje ter Koroški gasilski zavod. Naloge so se porazdelile, otroci so bili porazdeli v skupine in so se lahko tudi sami preizkusili v gašenju ter brizganju pene. PGD Kotlje so prikazali plinsko eksplozijo, PGD Ravne klasično gašenje, KGZ pa vžig maščob ter gašenje elektronske naprave.

Osnovna šola Koroški jeklarji, pod mentorstvom gospe Suzane Makič, izvaja izbirni predmet »Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami«, ki ga obiskuje enajst učencev od sedmega do devetega razreda. V okviru predmeta so si v preteklih dneh že ogledali Koroški gasilski zavod ter se seznanili z opremo in vozili, ki jo poklicni gasilci uporabljajo na intervenciji. Pri izvajanju delavnice so bili v dodatno pomoč gasilcem.

Vsi gasilci smo zelo veseli mladih nadobudnežev, ki so pripravljeni kakorkoli sodelovati in pomagati. Na tem mestu gre zahvala ravnatelju in predvsem mentorici, ki jih spodbuja ter navdušuje za dejavnost, ki je nujno potrebna. Pohvala pa gre vsem učencem, ki predmet obiskujejo ter tudi ostalim, ki so zbrali korajžo ter preizkusili opremo. Bravo še enkrat!  

Oglejte si tudi