Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Delavnica za odrasle NAPAČNI TRENUTEK: DVOM V RAZLAGO UMETNOSTI IN ZGODOVINE

Koroška galerija likovnih umetnosti sodeluje skupaj s partnerji iz Zagreba, Novega Sada in Barcelone v mednarodnem projektu Muzej v času (Performing the Museum). V sklopu tega projekta bo kolektiv ŠKART (Dragan Priotić in Djordje Balmazović ) iz Beograda izvedel delavnico za odrasle. Potekala bo od 24. do 28. avgusta od 10. do 12. ure v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.

Delavnica se bo nanašala na umetniška dela iz zbirke KGLU, ki jih bosta izbrala mentorja. Udeleženci delavnice bodo o izbranih delih razvijali vzporedne biografske zgodbe avtorjev in razmišljali o tem, kakšno bi lahko bilo delo, če bi nastalo trenutek, dan, leto ali celotno življenjsko obdobje pred ali po trenutku, ki ga je ujel avtor dela. Ugotovitve bodo pretvorili v drug medij (slikarski, risarski, fotografski ali v obliko, ki je blizu sodelujočim na delavnici) z vpletanjem novih elementov, poezije in besedil iz lokalnega okolja.

 

Na ta način bodo sodelujoči ustvarili novo »zbirko« v obliki materiala, ki ga je mogoče prikazati tudi v drugih okoljih (šola, vrtec, knjižnica …), sočasno pa se bo ustvaril tudi dokumentarni material o samem procesu in poteku dela.

  

Če vas zanima sodelovanje na delavnici, se lahko prijavite do 20. avgusta 2015 na telefon: 02 88 22 131 ali na elektronsko pošto: galerija@glu-sg.si.

 

Delavnica je brezplačna, zaželeno pa je, da jo obiskujete vse dni. Udeleženci ne potrebujejo znanja s področja umetnosti in ustvarjanja.


Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.  

 

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi