Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

40 let Grta pa dovta, jubilejni koncert Milana Kamnika z gosti

Koroški glasbenik Milan Kamnik je v lastni režiji s pomočjo prijateljev ponovno priredil eno izmed svojih že tradicionalnih obletnic delovanja naslovljeno “Milan Kamnik Z GOSTI, Grta pa dovta, 40 let, jubilejni koncert”.


Milan Kamnik letos beleži že 40 let aktivnega glasbenega udejstvovanja, s katerim predvsem na Koroškem vztrajno gradi in neguje pristno Koroško folk in country zabavno glasbeno sceno. Skozi svoja leta ustvarjanja je ustvaril vrsto pesmi, ki so jih ljudje vzeli za svoje in so že skoraj ponarodele, poleg tega pa je sodeloval in še sodeluje s številnimi velikimi glasbenimi imeni na svetovni ravni. Nenazadnje pa je Kamnik s svojim vztrajnim in iskrenim delom postal zgled, saj je za glasbeno ustvarjanje navdušil še številne mlade generacije ustvarjalcev glasbe.


Jubilejni dvojni album je nastajal letos v ZDA, natančneje v meki countryja Nashvillu, v zvezni državi Tenesse. Nastal je v koprodukciji s Charlijem Kelleyjem in Matejem Kovšetom. Na jubilejni dvojni zgoščenki GRTA PA DOVTA najdemo nekaj čisto novih posnetkov, nekaj na novo posnetih starejših pesmi in še nekaj starejših posnetkov. Dvojna zgoščenka je nekakšen Best of vseh Kamnikovih skladb. Pri na novo posnetih pesmih je sodeloval z mogočnimi imeni v Ameriškem countryju, kot so Mike Johnson (steel kitara), Ryan Joseph (fiddle), Mike Zimmermann (bobni) in drugimi.

 

Poleg našega kantavtorja Milana je to soboto v športni dvorani pri
OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah ob njegovi častitljivi obletnici nastopilo tudi veliko njegovih prijateljev, med njimi tudi številni mladi glasbeniki.

 

Prisluhnili smo skupinam Aubetn bend, Bluegrass Hoppers, Farty Animals, Rddndrn, slišali vokalno skupino Nomos, Pihalni orkester železarjev Ravne, med nastopajočimi je bila tudi kantavtorjeva hčerka Mojca Kamnik, ki je nastopila v skupinah Hedera vento in Kora junior. Slednjo glasbeno skupino sestavljajo potomci članov nekdanjega Kora banda.

 

Milanu Kamniku je bilo izrečenih ogromno čestitk in dobrih želja še na mnoga leta … 

Oglejte si tudi