Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

V GOZDU JE MIR

V nadaljevanju pišem malo več o namenu mesečnih srečanj. Vabim vas na prisoten sprehod po gozdu v dobri družbi. S srečanji, ki bodo tudi v Radovljici, bomo začeli v mesecu oktobru.

Namen gozdnih srečanj je poglobitev v Sebe. V tisti lepi, mirni del nas, ki je vedno z nami. To bo čas in prostor samo za nas, da si podelimo vse kar dobrega vemo, spomnimo drug drugega na bistvo življenja. In to je tako odrešujoče sredi dirke današnjega časa. Tudi jaz sem del dirke, vendar zvesto ohranjam stik s Tistim, za kar ni besede, je pa stalno tu. Lahko rečemo prisotnost v danem trenutku, tukaj in sedaj. Če sem poslušna sedanjemu trenutku, potem sem v miru in plešem s tokom življenja.

Gozd nas na to čudovito spomni, zato ga izbiram vsak dan za svojega najboljšega prijatelja. Ime mi je Tannja Yrska. Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva in v gozdu preživim zadnjih deset let tri ure na dan. Le kje imam čas? Vzamem si ga. Čas je zame dragocen, zato z njim ravnam premišljeno. Počnem samo stvari, ki me hranijo. Vse kar počnem je prilagojeno meni. Za to je potrebno veliko poguma in ljubezni, ljubezni do Narave. Že dolgo pletem te niti, zato lahko nekaj tega predam vam.

V priponki je uradno vabilo Centra za trajnostni razvoj podeželja na mesečna Gozdna srečanja, kjer piše še malo drugače in vabilo na spletno stran Zavoda PraNa, katerega ustanoviteljice sem in kjer lahko preberete več o gozdni terapiji, ki jo razvijam.

Oglejte si tudi