Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Vadba za pomoč hrbtenici

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Radovljica smo organizirali dva tečaja za pomoč hrbtenici pri vsakdanjem delu. Oba tečaja sta bila organizirana pod strokovnim vodstvom gospe HELENE ŽITNIK s.p., učiteljice hatha joge, INPLATA NLP trenerke iz PROMOVITE Kranj.

SREČNA HRBTENICA
Vsakodnevna prisilna drža, dolgotrajno delo v stoječem položaju in ponavljajoči se gibi povzročajo napetosti v mišicah in sčasoma vodijo v bolečine in poškodbe mehkih tkiv in okostja,vključno z hrbtenico. Tovrstnim naporom so izpostavljeni mnogi poklici, tudi frizerski. Najpogostejši vzrok za kronične bolečine v mišicah in hrbtenici je neravnovesje, ki ga povzroča nepravilna in nesimetrična drža telesa. Jogijske vaje, izbrane iz bogate tradicije joge prav za frizerje, imajo namen preprečevanja, lajšanja in odpravljanja tipičnih problemov velikih obremenitev pri delu.S pravilno držo, močnimi in gibkimi mišicami ter redno vadbo lahko preprečimo škodljive spremembe na telesu ter odpravimo ali omilimo težave, ki so nastale.

 

TIBETANSKE VAJE

Tibetanski obredi so jogijski sistem petih različnih kombinacij telesnih položajev v gibanju, ki so ga razvili tibetanski menihi pred več kot 2000 leti. Odredi oziroma vaje so znane po tem, da zavirajo proces staranja in prinašajo tudi mnogo drugih koristi za telo, um in duha.

(Kratka razlaga je povzeta iz gradiva gospe Helene Žitnik s.p.)

Oglejte si tudi