Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Tabla v mozaiku na železniški postaji v Radovljici

Spomladi 2015 sta Urška Ambrožič Potočnik in Petra Golinar pod okriljem Ljudske Univerze Radovljica izvedli prvi študijski krožek »Začetni tečaj modernega mozaika Trencadis«. Študijski krožki potekajo pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in so sofinancirani iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Zanimanje za tečaj modernega mozaika je bilo precejšnje in tako smo na Ljudski Univerzi v Radovljici od lanske jeseni do danes izvedli še tri začetne tečaje in en nadaljevalni tečaj modernega mozaika Trencadis. Prav tako smo letos spomladi, pod okriljem LUR-a in Medgeneracijskega centra Bled izvedli začetni tečaj tudi na Bledu.

Zanimanje za moderni mozaik se kaže tako pri mladih, srednji in starejši generaciji, zato je vzniknila ideja, da bi v mestu Radovljica izpeljali medgeneracijski projekt postavitve modernega mozaika na prostem, v katerega bi vključili mlade iz Mladinskega centra KamRa in vse druge generacije, ki se izobražujejo na Ljudski Univerzi v Radovljici.

Glede na trenutno situacijo izgleda železniške postaje v Radovljici smo županu mesta Radovljica gospodu Cirilu Globočniku predlagali, da bi omenjeno postajo olepšali z vključitvijo mozaikov. Na sestanku, ki se je odvijal prav na železniški postaji je župan predlagal, če bi kot prvi projekt naredili prav tablo v mozaiku.

Arhitektka Barbara Viki Šubic iz Centra arhitekture nam je po pravilniku in navodilih Slovenskih železnic s svojimi sodelavci oblikovno pripravila osnutek table.

Projekt smo uspešno izvedli in tabla je že nameščena na železniški postaji v Radovljici.

Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri projektu in to so: Anja Bernik, Branka Čufer, Brigita Grmič, Irena Borštnik, Jože Mihorič,  Marija Krapše, Miha Potočnik,  Nina Tušar Markež, Petra Golinar, Tomaž Pogačnik, Toni Papež, udeleženci mladinskega centra KamRa, še posebej sta se angažirala Jure Rimahazi in Uroš Zupan. Sodelovali so tudi javni delavci Občine radovljica, še posebej pa sta nam stala ob strani Boštjana Lenac in Zvone Razinger. Hvala vsem. 







Oglejte si tudi