Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Zgodovinski uspeh ekipe mlajših dečkov B Rokometnega kluba Radovljica

RK Radovljica : RD Jadran 2009 Hrpelje - Kozina: 29 : 13

Mlajši dečki B so krog pred koncem polfinala v svoji skupini osvojili prvo mesto in se uvrstili na zaključni turnir četverice v svoji starostni kategoriji. V domači dvorani so prepričljivo premagali goste iz Kozine.

 

Pomembnost tekme je vplivala na začetno nesproščenost in posledično veliko število napak domačih fantov. Fantje so se nervoze dokaj hitro otresli in uspeli stvari postaviti na svoje mesto. Zelo pomembno je, da so tokrat priložnost za igro dobili vsi fantje in jo tudi dobro izkoristili.

V petih tekmah polfinala je ekipa MDB zabeležila prav toliko zmag. V celotni letošnji sezoni ta ekipa še ni izgubila uradne tekme. Fantom se je trud poplačal, fantje so si izborili F4, prvič v zgodovini RK Radovljica.

Uspeh je potrebno pripisati več dejavnikom. Ponosni smo, da ti fantje trenirajo in tekmujejo skupaj z generacijo fantov letnika 2002, ta uspeh je tudi njihov uspeh, ta uspeh je skupen uspeh, ta uspeh je klubski uspeh. Zahvala gre staršem fantov obeh starostnih kategorij (MDA in MDB), ki nam omogočajo udeležbo na tekmah, turnirjih doma in po tujini, ki fante vzpodbujajo v dobrem in slabem, ki stojijo za ekipo. Klub, veliko energije je bilo v zadnjem obdobju vložene v delovanje, v vzpostavitev skromnega, a izjemno stabilnega okolja, ki omogoča solidne pogoje za delo. Klub si zasluži ta F4 ravno tako kot fantje, starši, navijači. Hvala tudi vsem, ki so kadar koli delovali v klubu in ga po svojih najboljših močeh ohranjali pri življenju in ga razvijali skladno s tedanjimi možnostmi.

Avtor: Rok Vidic

Oglejte si tudi