Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Člani plačali davek neizkušenosti

18.10.2014 - Domači fantje so tekmo proti favorizirani ekipi Ajdovščine začeli odločno in celoten prvi polčas nadzirali dogodke na igrišču ter na odmor odšli z dvema goloma prednosti.

RK Radovljica : RK Ajdovščina 31:31 (17:15)


V drugem polčasu je bila slika na igrišču podobna.  Borbeni igralci Radovljice so nekajkrat vodili s tremi zadetki prednosti ter imeli napad za povišanje vodstva, a kot po pravilu smo take priložnosti preveč naivno izpuščali iz rok, in vedno znova omogočali gostom, da so ujeli rezultatski priključek. Ko  so domači fantje minuto in pol pred koncem znova povedli s tremi zadetki prednosti, se je zdelo, da bodo zanimivo tekmo vendarle uspešno pripeljali do konca. Toda igralci Ajdovščine so najprej rezultat znižali na dva zadetka zaostanka, sledila je izključitev na domači strani. Po hitro izgubljeni žogi na sredini igrišča so gostje dosegli nov zadetek. Po novi domači izključitvi so v igri štirih proti šestim naši fantje ponovno izgubili žogo in gostje so pet sekund pred koncem rezultat izenačili.

 

Med celotno tekmo smo ob prednosti treh golov igrali preveč zaletavo in vedno znova dovoljevali gostom, da se vrnejo v igro. V zaključku tekme pa smo plačali davek neizkušenosti in izgubili drugo točko. Čestitke fantom za prikazano igro, iz tekme v tekmo pridobivate nove predragocene izkušnje in ko jih bo dovolj, bomo tudi končnico take tekme odigrali kot je treba.   


Prispeval: Jože Cuderman

Oglejte si tudi