Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

PREDVAJANJE DOKUMENTARNEGA FILMA Z NASLOVOM "HOČEM ŽIVETI"

Program PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle) je namenjen mladim od 15-25 leta, ki niso dokončali šole in so nezaposleni. V Sloveniji je 12 skupin PUM. Radovljiška je lani sodelovala pri nastanku dokumentarnega filma o duševnem zdravju mladih. Program se izvaja pod okriljem Ljudske univerze Radovljica. Program PUM sofinancira Evropski socialni sklad preko ZRSZ in nekatere gorenjske Občine.
Preteklo leto je na filmska platna prišel kratki igrano-dokumentarni film o duševnem zdravju mladih, z naslovom Hočem živeti. Pripoveduje o ganljivi izpovedi dekleta, ki je v mladosti zaradi izgube ljubljene osebe poskušalo končati svoje življenje, kasneje pa se je spopadalo tudi s samopoškodbenim vedenjem in motnjo hranjenja. Film zapolnjujejo slikoviti igrani prizori, v katerih je dekle na psihičnem robu mojstrsko upodobila Nina Rakovec, tematika duševnega zdravja mladih pa je osvetljena tudi s pomočjo strokovnjakov.
Pod režijo Nejca Levstika je film nastal v sodelovanju s filmsko ekipo Vizualist in programom PUM Radovljica. Video napovednik si lahko ogledate na tej povezavi: http://vimeo.com/vizualist/hocem-ziveti.
Zaradi tematike zgodbe, ki se močno dotika področja pedagogike in andragogike, so v društvu DŠAP pripravili filmski večer, ki se je odvil  10. novembra 2014 ob 19.15 na FF, na Oddelku za pedagogiko in andragogiko. S pomočjo režiserja Nejca Levstika so odkrivali zakulisje nastajanja filma. Strokovni prispevek k analizi filma je podala predstojnica Oddelka za pedagogiko in andragogiko, izr. prof. dr. Sabina Jelenc Krašovec. V strokovni razpravi pa so sodelovali tudi mentorica programa PUM Mojca Šolar Perko in udeleženci programa PUM Radovljica.

Oglejte si tudi