Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Angleški tabor Radovljica 2014

Tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami smo organizirali angleški tabor za najstnike stare od 13 do 16 let. Naša ekipa iz Amerike, ki je štela štirinajst oseb je skupaj s štiridesetimi udeleženci iz Radovljice in njene okolice preživela sedem dni na prelepem Pohorju.

Tudi to leto smo se dolgo pripravljali, da bi mladim ponudili najboljši angleški tabor. Naš glavni cilj je bil, da bi mladi uporabili svoje znanje angleščine v pogovoru z američani in pridobili samozavesti v konverzaciji. Po aktivnem dopoldanskem “pouku” angleščine nam po kosilu ni manjkalo zabavnih iger, ameriških športnih aktivnosti, dobrih in odprtih medsebojnih pogovorov, vodnih iger in pohodov v naravo. Po večerji pa smo imeli večerni program, ki smo ga začeli z ogledom slik iz celotnega dneva, ter skupnimi pesmimi in plesom. Nato pa je z nami eden od učiteljev podelil osebne življenske zgodbe, zgodbe iz Sv. Pisma ter nas v angleščini učil o sreči, zadovljstvu, odpuščanju, ter pravi ljubezni. Nato so sledile zanimive skupinske diskusije.

Ker pa smo mladi, se čas za nas ni ustavil ob devetih zvečer, temveč smo nadaljevali z zabavo. Voditelji so pripravili tako imenovani poznovečerni dogodek. Tako smo nek večer imeli srednjeveško zabavo, drug dan iskanje zaklada, družabno igro ‘bunko’, filmski večer ter praznovanje ameriškega dneva neodvisnosti.


Za mnoge mlade je bil to nepozaben teden še posebno, ker so si zgradili nova prijateljstva tako s sovrstniki, kot tudi z ekipo iz Amerike.


Na koncu bi se radi zahvalili občini Radovljica za sofinanciranje angleškega tabora tudi v letu 2014.


Predsednik društva,

Sebastian Forjan

Oglejte si tudi