Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Po delovne izkušnje v tujino

V okviru projekta Erasmus+ smo dijaki 4. letnika medijske usmeritve na EGSŠ Radovljica opravljali prakso na Dunaju. Slovenijo smo za tri tedne zamenjali za Avstrijo in tako je Dunaj postal naš začasni dom. Nastanjeni smo bili v hostlu na obrobju mesta, v bližini pa je bila ena izmed postaj podzemne železnice, ki je postala naše glavno prevozno sredstvo.

Od ponedeljka do petka smo večino dneva preživeli na delovnih mestih. Delali smo v različnih podjetjih, ki se ukvarjajo z grafičnim oblikovanjem, fotografijo, snemanjem in montažo filmov ter oblikovanjem pohištva. Delo smo opravljali v različnih računalniških programih, nekatere smo spoznali že v šoli in smo se tako hitreje navajali na nove. Delovni jezik je bil sicer angleščina, a smo se veliko sporazumevali tudi v nemščini.

 

Delo je bilo sicer na prvem mestu, ostalo pa nam je tudi dovolj časa za spoznavanje Dunaja. Popoldneve smo večinoma preživeli v mestu, čez vikend pa smo prosti čas izkoristili za ogled znamenitosti in muzejev. Ogledali smo si živalski vrt, palačo Schönbrunn, muzej voščenih lutk Madamm Tussauds, odšli smo tudi na voden ogled mesta ter eno popoldne preživeli v tehničnem muzeju. Obiskali smo znan zabaviščni park Prater, si ogledali hokejsko tekmo, ob večerih pa smo se družili v našem hostlu. Eno izmed sobot smo izkoristili tudi za obisk sosednje Slovaške in se z  vlakom odpeljali v Bratislavo.

 

Polni novih doživetij, nepozabnih spominov ter neprecenljivih delovnih izkušenj smo se v nedeljo, 14. novembra, z avtobusom odpeljali proti Radovljici. Vse dni smo se zelo zabavali, ogromno smo se naučili in izpopolnili tudi svoje znanje angleškega in nemškega jezika.

 

Hana Stevič, 4. Mb

Oglejte si tudi