Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

3-tedenska praksa na Dunaju za dijake EGSŠ Radovljica

V okviru projekta Erasmus+ smo dijaki 4. letnika medijske usmeritve na EGSŠ Radovljica opravljali 3-tedensko prakso na Dunaju. V soboto, 24. 10. 2015, ob 12. uri smo se izpred šole odpravili na pot. Do našega hostla Hütteldorf v okraju Hietzing smo prispeli okoli sedme ure zvečer. Povečerjali smo in se nastanili.

 

V času našega bivanja smo si samostojno ogledali živalski vrt, muzej Madame Tussauds, dvorec Schönbrunn, Belvedere in še mnoge druge znamenitosti. V samem mestnem jedru stoji Štefanova katedrala, ki me je najbolj očarala. Mogočna, velika zgradba, polna okraskov ter ogromno drobnih in unikatnih detajlov. Preprosto neverjetno!

 

Prakso sem opravljala skupaj s sošolcem pri podjetju Paper Town, kjer se ukvarjajo s produkti, izdelanimi iz kartona. Po želji stranske so karton premazali z negorljivo snovjo. Že prvi vtis s sodelavci je bil izjemen. Vsa skupina je bila zelo prijazna in komunikativna. Komunikacija je potekala v angleščini, saj je bila ena sodelavka Italijanka, druga pa Grkinja. Najin mentor nama je dal nalogo: oblikovanje letaka. S predhodnim znanjem iz šole sva nalogo uspešno opravila. Ker bi bil moj izdelek lahko še boljši, sem letak večkrat popravila, znova in znova oblikovala nekaj drugega in končno je nastal odličen izdelek.

 

Julijan, najin mentor, naju je peljal v tiskarno, kjer je potiskal svoje produkte. Prav tako nama je dovolil, da sva si natisnila svoje fotografije na karton. Pokazal nama je tudi napravo za izrezovanje oblik v karton in razložil njeno delovanje.

 

Najina naloga je bila tudi izdelovanje predloge (template) za njihove predstavitve, to se pravi, da sva označila prostore za slike in besedilo ter stvar tematsko grafično oblikovala.

 

Ob nedeljah smo bili prosti, zato smo si ogledali dvorec Schönbrunn in Tehnični muzej.

 

Bivanje v hostlu je bilo tudi prijetno, brez večjih komplikacij. S sošolci in dijaki iz paralelke smo se neverjetno zbližali in postali dobri prijatelji.

 

Zelo sem vesela, da sem dobila priložnost za takšno izkušnjo v življenju. Bila sem prijetno presenečena nad podjetjem. Super delovno okolje, brez pritiska, zelo odprti ljudje. Obljubili so nama, da bomo ostali v stikih in upam da bo to držalo.

 

Klavdija Schaffer, 4. Mb

Oglejte si tudi