Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Leški učni čebelnjak z medovitim vrtom

Osnovna šola F. S. Finžgarja Lesce je znana tudi po uspehih učencev čebelarskega krožka, ki ga vodita mentorja Helena Cilenšek in Brane Kozinc. Veseli so nove pridobitve, medovitega vrta.

Mentorica čebelarskega krožka Helena Cilenšek in mentorica ekovrta Marija Slavec Konda sta zapisali:

»Lani spomladi se je naša šola prijavila na Javni razpis za izbor za ureditev vrta ob učnem čebelnjaku. Doletela nas je velika čast, da smo bili izbrani.

Dolgoletne skrite sanje mentorice čebelarskega krožka so bile urejen medoviti vrt pred učnim čebelnjakom. Zdaj so sanje lahko postale resničnost.

V začetku julija smo združili skupne moči učitelji in čebelarji na čelu z gospo ravnateljico in pripravili gredico v obliki rogljička.

Konec avgusta smo s slovenske domače vrtnarije Trajnice Golob – Klančič iz Vitovelj pripeljali sadike medovitih trajnic. Učiteljice smo odložile papirje in se z velikim veseljem lotile presajanja.

Sadike smo razvrstile po skupinah, kot nam je predlagala strokovnjakinja iz Vitovelj.

Nato je skrb in nego medovitega vrta z vso odgovornostjo prevzela skupinica učencev šolskega ekovrta. 

Poleg rahljanja in pletja so okoli gredice skopali jarek in ga zapolnili s prodniki. Na svoje delo so bili zelo ponosni. Zdaj že vneto sprašujejo, kdaj bodo pomladi lahko nadaljevali z delom.«

Uspešno delo!

 

 

Oglejte si tudi