Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Zbiranje pomoči za žrtve poplav

 

Pomoč za žrtve poplav v Srbiji in BiH zbira tudi Območno združenje Rdečega križa Radovljica. Skupaj z gasilci in krajevnimi skupnostmi je vzpostavilo naslednje zbirne centre, kamor lahko ljudje prinesejo stvari za prizadete v poplavah:

- v Gasilskem domu v Radovljici, od 10. do 12. ure ter od 18. do 20. ure zbirajo pomoč do nedelje, 25. maja;- v prostorih KS Begunje, od 17. do 19. ure zbirajo pomoč do sobote, 24. maja;

- v Gasilskem domu v Podnartu, od 17. do 19. ure, zbirajo pomoč do četrtka, 22. maja.

Nujne potrebe po materialni pomoči so v obeh državah naslednje: spalne vreče, zložljive postelje, posteljnina, ležalne podloge, dežna oblačila, gumijasti škornji, plenice, ustekleničena voda, konzervirana hrana, žepne svetilke in odeje.

 

PGD Lesce pomoč zbira v sodelovanju s SKPD Sveti Sava, Kranj, in sicer v Gasilskem domu v Lescah v ponedeljek in torek od 19. do 20. ure in v sredo od 18. do 18. ure.

 

V prostorih Krajevne skupnosti Lesce pomoč zbirajo od 19. do 23. maja, vsak dan od 9. do 12. ure in od 16. do 18. ure, in sicer vodo, hrano, otroško mleko v prahu, plenice, oblačila, mila, praške, posteljnino in odeje.

 

V Kulturnem domu v Kropi pomoč zbira PGD Kropa skupaj s KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica in Rdečim križem Kropa od ponedeljka do srede med 9. in 12. uro ter med 16. in 19. uro. Pomoč lahko oddate tudi v pisarni KPŠHD Vuk Karadžić v Radovljici.

 

Oglejte si tudi